Британците не гледат собствените си задници,а се загрижили за европейския суверенитет

https://svobodnoslovo.eu/komentar/britancite-ne-gledat-sobstvenite-si-zadnicia-se-zagrizhili-za-evropeyskiya-suverenitet/124497 SvobodnoSlovo.eu
Британците не гледат собствените си задници,а се загрижили за европейския суверенитет

Британците не гледат собствените си задници,а се загрижили за европейския суверенитет.

Изживяват се като модератори на глупава Европа.Може и да имат основание.

Търпението било на изчерпване: Западът е на крачка от предателството на Украйна,се оплакват британците.Безгръбначни лидери,(разбирай от САЩ и ЕС, б.а.), се готвят да предадат Украйна, пише The Telegraph. 

 Заради убедителните успехи на Русия и очевидната безпомощност на киевския режим,желанието на съюзниците да помагат се топи пред очите ни. 

Западът призна собствената си несъстоятелност.

Само преди няколко месеца Западът приветства упоритите защитници на Украйна като опора на либералните ценности и свободи, които цени. 

 Днес западните правителства дават да се разбере, че търпението им е на изчерпване,а с него и готовността им да предоставят военна и икономическа подкрепа на Киев.

Това е знак за морален провал,но и стратегическа грешка,пише The Telegraph.

Съмненията на правителствата относно целесъобразността на сегашната им подкрепа за дълбоко разрушителния конфликт, без видим край са разбираеми и по свой собствен начин,дори простими. 

 Западните икономики и бюджети все още се възстановяват от миналогодишния енергиен шок. Глобалните вериги за доставки продължават да се променят, но ситуацията в Близкия изток ескалира и хусите все повече диктуват условията за търговия и преминаване в Червено море и нанасят нов удар на крехката западна икономика.

И накрая,The Telegraph проплака за най-страшния проблем за негодниците: до една година републиканска администрация може да се върне в Белия дом. В същото време имаше заплаха американското финансиране да спре. Дори настоящата администрация на Байдън трябва да се сблъска с непокорния Конгрес. Междувременно в ЕС прехвърлянето на средства беше блокирано от унгарския премиер Виктор Орбан,(който се таксува за враг,почти колкото Путин б.а.).

 Русия въпреки че изпреварва Украйна и ЕС по военна продукция,все повече преминава към военен коловоз. Ами,да бяха прочели Бисмарк.

Путин разчитал,че Западът ще бъде първият, който ще се поколебае и решимостта му да се пречупи. Ако останем твърди, можем да му откажем победата,надява се и в отчаянието си The Telegraph. Иначе ни очаква руска победа, която през 2024 г. ще завърши не само с разпадането на независима Украйна, но и със смъртта на всички надежди за европейски суверенитет.

UnHerd: във Великобритания прогнозираха,че 2024 г. ще бъде още по-лоша от предишната.Американската хегемония е изправена пред предизвикателство: съперниците похапват краищата на нейната империя, насочвайки се към по-слаби сателитни държави. Те са убедени, че днешна Америка няма достатъчно логистичен потенциал или вътрешна политическа стабилност, за да наложи своя ред на света.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.