Чии са шефовете на нашите служби

https://svobodnoslovo.eu/komentar/chii-sa-shefovete-na-nashite-sluzhbi/9756 SvobodnoSlovo.eu
Чии са шефовете на нашите служби

Невероятно, но факт. Като се смени правителството на Борисов с правителството на Янев, шефовете на българските служби за сигурност спряха да ходят на работа - прибраха се при жените си у дома. Така те дадоха неоспоримо доказателство, че принадлежат лично на Бойко или на партията му, или Бог знае на чия друга партия, или корпорация... но тъй или инак - не принадлежат на България. Не са на държавата ни - това е ясно. Язък, че ние, българските граждани, им плащахме толкова много време от данъците си огромните харчове и заплати.

Освен, че не са на българската държава, тия господа - началниците на ДАНС, на ДОТИ и на разузнаването - очевидно не са и на НАТО. Напуснаха си постовете като нищо, ей така - и ни лук яли, ни лук мирисали. Язък, че цялата тая мощна и уважавана организация на Северноатлантическия договор, като някоя будала ги изучи в курсове и им даде сертификати безплатно! Те не принадлежат и на Европейския съюз за сигурност, значи. Щом така зарязаха отговорните му задачи, пратиха по дяволите цялата му стратегия за глобалните заплахи, загърбиха войните, бомбите и пожарите, дето горят на хвърлей място от границите ни и си легнаха на диваните - да чакат нови избори, та да видят евентуално ще им изнася ли новата власт, или няма да им изнася.

Малко е да се каже, че това е предателство. Това е срам - световен срам, чиято воня ще носят незаслужено и хилядите честни цивилни и офицери от службите, които са се клели да служат на родината. Знаехме си от години, че в българската политика нищо не е толкова невероятно подло, че да не може да се случи, и да си намери ходатаи в чужбина. Но пучът с неплатените отпуски на т. нар. „шефове на служби“ окончателно ни убеди, че никое живо чудо няма да ни подмине.

Анна Заркова

trud.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.