ДА ИЗБЕГНЕМ ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/da-izbegnem-treta-nacionalna-katastrofa/110344 SvobodnoSlovo.eu
ДА ИЗБЕГНЕМ ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

Незная дали има някой идиот, който открито да иска сега война. С Русия, имам предвид. Има обаче ненормални, които са за мира, но само след война. Първо да бием, пък после ще мирясаме.

Ние напираме да се присъединим към тази група. Да дадем оръжията си на Украйна, да смажем рашките, да им изземем имуществото, реват фанатиците. Те напомнят за освирепелите ни депутати , които на 13.12.1941 г. посрещат с бурни ръкопляскания обявяването на война на Англия и САЩ. Толкова са били възторжени и сигурни в успешния за Хитлер изход. Днешните също нямат капка колебание кой ще победи - Зеленски, естествено. Няма начин - щом Англия и Америка са с него. Не знаят ли, че ядрена държава, особено Русия, не може да бъде победена. Да, вярно е, признават фанатиците, украинците отстъпват тактически, но готвят страшно контранастъпление. И се готвят да черпят. Още малко и ще заприличат на онези безумци, които на 30 април 1945 г. пият брудершафт за успеха на новото оръжие на фюрера. Без да знаят, че фюрерът е вече овъглен.

Хубавото е, че войнолюбците са незначително малцинство. Лошото е, че са на власт или всеки момент ще ги настанят.

Без да чака бъдещото правителство да ни сложи главата в торбата, една набираща скорост група антивоенни активисти набира подписи за референдум против войната. Казва се “За мир и солидарност”. Те организираха на 23 април 12 000-на антивоенна демонстрация в София, 5 000 бяха във Варна, десетки хиляди в 34 други града в страната. Сред инициаторите са Нешка Робева, доц. Григор Сарийски, полк. Николай Марков, космонавтът ген. майор Георги Иванов - все гости на “ Не се страхувай “.

Искат да покажат, че българите не са овце, огромната част от народа иска мир, мрази войната и не се е поддал на истеричната пропаганда. Знаят, че една от причините България да не бъде разпарчетосана след Втората световна война е мощното тогава антифашистко и партизанско движение. Смятат, че успехът на един референдум за мир ще върже ръцете на Народното събрание да ни вкара във войната в Украйна. Затова и организират в неделя, 21 май, нов поход за мир в 35 града - областни центрове и градове, известни с родолюбивите традиции. На тях ще събират и подписи за референдума. Начинанието е малко рисковано, защото неуспехът може да има обратен ефект. Ако не се съберат достатъчно гласове за референдум някои привърженици на мира и неутралитета могат да се обезкуражат и да приемат, че влизането във войната е неизбежно и да вдигнат бялото знаме. Каквото и да стане, целта да не се допусне България да бъде сполетяна от трета национална катастрофа заслужава уважение и подкрепа.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 15 май 2023 г. по Евроком )

1 Коментара

Иванов

преди 11 месеца

Продължавай в същия дух г-н Василев, не те пропускам никога в понеделник . Аз лично бях на миналия митинг и поставих моя подпис и морална подкрепа за мира. Ще бъда и на този и се надявам на пробуждане поне на здравите и младите, на мислещите и на родолюбците. А тези, които са начело на този апел за борба против вкарването ни като добитък в тази огромна геополитическа касапница, са достойни за подражание. Толкова неща вече се публикуваха по темата. нашите медии с няколко изключения са ПОЗОРНО ПРОДАЖНИ. Няма да победи тоя Запад бе хора, целият свят се нарежда, тихо , или явно в редиците на многополюсния свят. Русия носи за сега знамето на еволюцията, на морала за спасяване на човечеството от проказата на загнилия капитализъм.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.