Държавата на врътките

https://svobodnoslovo.eu/komentar/darzhavata-na-vratkite/5621 SvobodnoSlovo.eu
Държавата на врътките

- Борислав Михайлов използва всякакви врътки, за да останe председател на БФС. Въпреки че му искат оставката. И досъсипва българския футбол.

- Корнелия Нинова използва всякакви врътки, за да останe председател на БСП. Въпреки че й искат оставката. И досъсипва БСП.

- Прокуратурата използва всякакви врътки, за да не допусне контрол над целенасочено бездействие. Въпреки че й искат оставката. И досъсипва нуждата от правосъдите.

- Шефове на "независими" институции, агенции и държавни компании използват всякакви врътки, за да се задържат на местата си. Въпреки че им искат оставките. И досъсипват доверието в институциите.

- Депутатите използват всякакви врътки, за да губят време на парламента. Въпреки че са се клели в друго. И досъсипват нуждата от бързи реформи.

- Политици използват всякакви врътки, за да плашат наплашените хора. Въпреки че знаят какво причиняват. И досъсипват идеята за нормализация на обществените комуникации.

- Един Бивш използва всякакви врътки, за да всява истерия и хаос в обществото. Въпреки че на хората им е омръзнало. И досъсипва идеята за скорошна нормализация на самото общество.

Да, с врътки се постигат краткокрайни мънички егоистични победи. Не се постигат дълготрайни устойчиви решения. За тях са нужни отговорност, чест, достойнство. Включително и силата да си тръгнеш, преди да се превърнеш в пречка.

Държава на врътките ли искаме? Към бъдеще на врътки ли вървим? От нас си зависи. От избора, който правим всеки ден.

Не избирайте политици, които са добри във врътките. Краткотрайно е. Избирайте политици, които имат чест.

За да не сме държавата на врътките.

Хубав ден!

Любомир Аламанов

#нитоденбезчест

#нитоденбезетика

#нитоденбезотговорност

#държаватанаврътките

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.