ДЕМОГРАФСКАТА СИТУАЦИЯ В УКРАЙНА ВЕЧЕ Е НЕОБРАТИМА. НАСЕЛЕНИЕТО Е ПОД 20 МИЛИОНА, А ПОВЕЧЕТО БЕЖАНЦИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/demografskata-situaciya-v-ukrayna-veche-e-neobratima-naselenieto-e-pod-20-miliona-a-povecheto-bezhanci-nyama-da-se-varnat/113636 SvobodnoSlovo.eu
ДЕМОГРАФСКАТА СИТУАЦИЯ В УКРАЙНА ВЕЧЕ Е НЕОБРАТИМА. НАСЕЛЕНИЕТО Е ПОД 20 МИЛИОНА, А ПОВЕЧЕТО БЕЖАНЦИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ

ДЕМОГРАФСКАТА СИТУАЦИЯ В УКРАЙНА ВЕЧЕ Е НЕОБРАТИМА. НАСЕЛЕНИЕТО Е ПОД 20 МИЛИОНА, А ПОВЕЧЕТО БЕЖАНЦИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ.

Трагедията в Украйна е сравнима с големия глад от 1932-1933 г. по отношение на демографското си въздействие, пише унгарският експерт по сигурността Ласло Золд Сентеши във всекидневника "Magyar Nemzet"

Мъжете загиват, жените емигрират, в резултат на което украинското население намалява драстично. Украйна сега е общество, което губи способността си да възвърне някога своя репродуктивен капацитет. Ситуацията е трагична. 

Около 18 милиона души са избягали от Украйна след избухването на войната, предимно жени и деца - само малка част от тях ще се завърнат, когато битките все някога утихнат. Тук изобщо не става дума за около 9 милиона жители на т.нар. "окупирани територии" - Крим и четирите области, в които се проведоха референдуми за присъединяване към Русия. 

Така Украйна, която след разпада на СССР в 1991 имаше население от 52 млн. души, сравнимо с населението на Франция или Италия, днес едва ли е населена от повече от 18-19 млн. души - по-малко дори от съседна Румъния. 

Разбира се, поради войната точна статистика не се публикува. По същата причина се прикрива и истинския размер на военните загуби, но изводите, които можем да направим сред мъглата от пропаганда, преувеличения и лъжи е, че човешките жертви на бойното поле са стотици хиляди.

Според скорошен репортаж на BBC все повече и повече украински войници бягат в Румъния, за да избягат от това безжалостно клане. Те преплуват горното течение на река Тиса (на границата на Украйна и Румъния), защото им е писнало да виждат все повече техни другари войници, превърнати в кървави парчета месо в безсмислена игра на луди на бойното поле.

Има и десетки хиляди украинци влизащи всеки ден в Унгария от Румъния и Закарпатието, чиито живот буквално се е срутил и те няма защо да се връщат повече в Украйна. Някои от тях остават в Унгария, но повечето продължават на запад - към Германия или Великобритания. 

Украйна, която войнолюбците от НАТО твърдят, че искат да защитят, бавно се изпразва и необратимо се самоунищожава. Следователно е нечовешка лъжа, че Западът обслужва интересите на украинския народ, като доставя модерни оръжия, поставя Русия на колене и удължава войната. Дори победоносните битки, малкото отвоювани села, върнатите под украински суверенитет изгорени земи само увеличават шансовете за окончателен колапс на самата Украйна. 

Да не забравяме, че ситуацията в Украйна не беше лека и преди руската агресия. След 2014, след т.нар. "Майдан" 6 милиона икономически мигранти вече бяха напуснали родината си поради лошите условия на живот, беднотията, корупцията и безнадеждната политическа ситуация.

Още оттогава украинската икономика е напълно нефункционална и държавата се поддържа само от западна помощ. При тези обстоятелства е голям въпрос колко украинци ще повярват в справедливия мир, в обещанието за възстановяване след надпреварата във въоръжаването и колко ще предпочетат да видят бъдещето си в по-богатите части на света.

Сигурното обаче е, че Украйна е изправена пред демографска трагедия от удължаването на войната, която може да се сравни само с катастрофата на големия глад от 1932-1933 г., Гладомора. 

Всички войнолюбци, всички западни политици, които като предатели на Европа са застанали на страната на усилията на американската империя да отслаби Русия до краен предел, ще носят персонална отговорност за това. 

Междувременно алтернативата за незабавно прекратяване на огъня и започване на преговори се крещи все по-силно и по-силно по света.

Иван Спирдонов

по материали от remix.com

1 Коментара

Сенека

преди 7 месеца

А нас ни обезлюдиха и без война. Жал ми е за моята Родина България! Много!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.