ДЕМОКРАТИ И НАЙ-ДЕМОКРАТИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/demokrati-i-nay-demokrati/11939 SvobodnoSlovo.eu
ДЕМОКРАТИ И НАЙ-ДЕМОКРАТИ

Принцип на всички диктатори и хунти е, че използват мантрата "демокрация", за да излъжат народите, а след това се оказва, че демокрацията не ги кефи или я превръщат в нещо, което само на фотофиниш се различава от пълна диктатура. И имам една добра и една лоша новина.

Лошата е, че светът се променя радикално и то към по-лошо. Защото маските на световното зло паднаха и се разкриха истинските лица на тези, които управляват света. Всъщност, вече всички разбрахме, че от американският президент нищо не зависи и дори тези, които в името на печалбите си са готови да сложат маски на хората и да ги контролират, забраниха достъпът на действащия американски президент до социалните мрежи. Хайде сега да излезе някой и да ми каже нещо за свободата на словото, и изобщо за свободата.....

А добрата новина е, че маските на кукловодите и алчните мекерета, които жадуват за власт над нас, паднаха и светът видя изкривените им от злоба и алчност лица. И видя, че илюзията за демокрация и свобода се пукна като сапунен мехур в момента, в който те бяха заплашени. Защото Тръмп направи точно това - заплаши ги - тях и печалбите им и властта им над хората. Всеки, който не се вписва в системата им, бива безмилостно отстраняван. И назидателно унижаван, за да не си прави никой илюзии, че има демокрация, свобода или нещо зависи от избори.

За да има демокрация, трява да има информирано гражданско общество и да има достъп до обективната истина. Без информация, без да се знае истината, те ще продължават да ни контролират, защото нашето невежество е тяхната сила. А нашето невежество се поражда от това, че те контролират всеки достъп до истината и данните за това, което се случва. Образование, медии, култура, социални мрежи.....ако те владеят всичко това, как да знаем истината и кой е определил коя е тя?

И по техен избор ни ограничават този достъп или ни насочват в посоката, която те са избрали.

Всъщност тези дни видяхме кои са силните И кои управляват света. Тяхната сила стана тяхната слабост. Защото се разкриха, защото се видя общият център и общите "ценности". И нашата демокрация и нашата свобода, и общата истина не са сред тях.....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.