Дерогация

https://svobodnoslovo.eu/komentar/derogaciya/120964 SvobodnoSlovo.eu
Дерогация

Отмяната на дерогацията за руския петрол да стане след 6 март догодина, призова премиерът Денков, като посочи, че тогава се сменя с Габриел на високия пост и отговорността за това щяла да бъде тяхна. Каквото и да значи това.

Значи, отговорността рафинерията в Бургас да остане без петрол, а горивата у нас да ударят тавана от 5 лева литъра още до Коледа е тъкмо на Сглобката, чието лице е Академика. Няма какво да прехвърля миризливата купчинка през рамо. Тъкмо по негово време набедени за енергийни експерти гербаджии, в комбинация с пепета и дебета, още лятото вдигнаха мерника на дерогацията. И тогава Денков се разгъваше в дитирамби как това нямало да предизвика дефицит на горива и съответно по-високи цени. Нищо, че още на другия ден всички бензиностанции синхронно вдигнаха цените с 20 ст.
В процеса на отрезвяване от летните почивки изведнъж се разбра, че отмяната на дерогацията е голяма тесла. Но опитите да бъде затворена единствената рафинерия у нас продължават. Днес тя е обвинена в непростимия грях да продава петролни деривати в ЕС от руски нефт. И е въпрос на време "Нефтохим"-Бургас да хлопне врати, като докара, освен инфлация и дефицит, серия арбитражни дела срещу България за милиарди левове.

Така че Денков да не се прави на ощипана госпожица. Рано или късно прокуратурата и полицията ще се разбудят по повод неговите действия и бездействия. Особено когато и държавата забуксува заради липса на гориво.

автор:Нора Стоичкова

duma.bg

7 Коментара

Бай Иван

преди 5 месеца

Не мога да си обясня малоумието на жълтопаветната сган у нас! Как може да си мислят, че като Нефтохим Бургас започне да внася петрол от 5000-6000 км вместо от 300-400 км и танкерите преминават през няколко пролива (със съответните такси за преминаване) и разбира се малки танкери, защото през Босфора турците не разрешават преминаване на големи, изведнъж горивата у нас нямало да поскъпнат! Уникална антилогика! Тези продажници са готови да закрият рафинерията и България да остане с недостиг на горива, а цените да скочат до космоса (остават само вносните такива), само и само да навредяли на Русия!

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Бай Иване, защо кълвеш и ти като шаран на гола кука... Лукоил е тема само да си чешат езиците...

Коментирай

Точно

преди 5 месеца

това заслужава простият български народ.

Коментирай

ЛАЙНАРИ!!!

преди 5 месеца

беZ КОМЕНТАР!!!

Коментирай

ЛАЙНАРИ!!!

преди 5 месеца

беZ КОМЕНТАР!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.