ДИСОНАНСИ НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛФИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/disonansi-na-balgarskoto-selfi/120334 SvobodnoSlovo.eu
ДИСОНАНСИ НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛФИ

Обичам да се занимавам с глупости. Те ме правят част от високото общуване. А и от средата на хората, които са на власт.

Обичам ДАНС, когато гони руснаци. Не обичам ДАНС да хваща наш зам-министър да пипа по машините. С които избираме “нашите”.

Мразя нашенските неща. Но “нашите” си ги обичам. Те са прогресивни защото са наши, а всичко друго е ретроградно и зло.

Ние сме за равни права на всички етноси и нации. Това е европейска ценност. Но руснаците са орки и трябва да бъдат натикани в блатата. Не, по добре ги избийте.

Искам много свобода на словото. Но знаете ли - няма две гледни точки за войната в Украйна. За Виетнам, за Корея, за Афганистан, за Сомалия, за Ирак - двете гледни точки бяха задължителни. Дори бяха част от изкуството и киното. За Украйна!? Не.

Обичам фактчекърите. Много са полезни. Но знаете ли - много беше яка вчера новината за смъртта на Путин на сайта на бтв. Поредната беше.

Обичам парите на Америка за България. Те са свобода.
Не обичам  някой да говори свобдно за Русия. Защото той твърде много явно обича парите на Русия за България. Има хора, които взимат по 4000 лв.
Но нямам имената им. Да, мойто име е във ведомостите на АЗБ. Но вижте ги тия четирихилядници какво правят.

Руският газ е лош газ. Той става добър газ, умен и красив става, само когато е азерски, турски или американски. Ние го намалихме. Но вчера го качихме с 36%. 
Руския уран е още по-лош. Той дава руски ток. Ние сме зависими от него. Не искаме руски ток. С друг ток ще сме независими. Особено ако не е произведен в България.

Обичам дерогацията. Но не я обичам, защо тя ще свали “нашите” от власт.

Обичам гейове. Но не обичам Евгени Минчев, той си ляга със Сидеров.

Не обичам фашизма. Но има хора, на които скоро трябва да им направим Нощ на дългите ножове.
Не обичам фашизма. Но този човек не бива да се показва по телевизията. На този кой му позволи да говори? Утре ще дойдат да го вземат да търка наровете. Този още ли е жив?

Мразя комунизма, ченгетата от ДС и червените куфарчета. Но обичам племенницата на ченгетата от ДС. Наследниците на комунизма - какво толкова?! Никой не отговаря за родителите си. Куфарчета е имало, но нашите хора не са ги взели, те са честни капиталисти и филантропи, не спекулирайте.

Мразя Партията, като член първи от Живковата конституция. Тя ни караше да гласуваме под строй. Но обичам Партията, която ни кара да гласуваме като машини.

Не съм надменен. Не презирам народа си. Но ако можех да си сменя народа като гумен цървул - веднага ше го направя. Аз не съм наследник на гумените цървули. Но народът ми явно е.
Кое толкова надменно видяхте в мен? Какво ти тук презрение - просто смятам, че някои хора е по-добре да не раждат. Само проблеми с тях.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

4 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

Умник като Иво Сиромахов. Впрочем, как се казва този жанр в литературата? В стил Здравка Евтимова споделя свои мисли... Кеворкян - нещо като нищо, но написано от сърце... безвкусен буламач, турлю-гювеч... Всеки читател ще си намери нещо вътре. Да се връщат Калин Терзийски и Барни Ръбъла. Дискурси и дисонанси разни...

Коментирай

хамалин

преди 5 месеца

светът български, особено в сф, е шизофренен, г-н Карбовски .нормалността ни бяга.(подминавам ненатакованта борсалинетка)

Коментирай

хамалин

преди 5 месеца

светът български, особено в сф, е шизофренен, г-н Карбовски .нормалността ни бяга.(подминавам ненатакованта борсалинетка)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.