До отчаяние

https://svobodnoslovo.eu/komentar/do-otchayanie/117765 SvobodnoSlovo.eu
До отчаяние

Двайсет и седем хиляди безработни енергетици, 4277 МВт инсталирани мощности ще бъдат спрени, а насреща - едни 4 милиарда лева, по думите на Академика, действащ като премиер. Какви планове за възстановяване, какъв справедлив преход, каква устойчивост?! Това е пъклен план за срещу енергийната стабилност и националния интерес.

И като спрем въглищните централи, на тяхно място остава една дупка в енергийния баланс, кой и с какво ще я запълни? Специалисти изчисляват, че производството на ток ще намалее близо 4 пъти. Но от Академика и "Сглобката" тогава няма да има и следа.

Правилно енергетиците блокират основните пътни артерии в страната. Но не трябва да бъдат сами, защото техният протест не е чисто синдикален. Протестът им е именно срещу тези планове, които ще ударят цялата държава, всички нас.

Проинфлацинното поведение на днешните управляващи трябва да бъде спряно, но мнозина са отчаяни, че с масови всенародни протести това едва ли може да се случи.
И какво? Да чакаме Годо да ни спаси, понеже народът е в пълен "игнор" както казват сегашните младежи, понеже не разбират значението на думичката "ступор".
Но по-страшното е, че хората гледат на дивотията, която произвежда "сглобката" всеки ден и всеки час, като на преходно явление.

Не. Това, което ни се случва тук и сега не е не е нощен кошмар, който ще се разсее с първите слънчеви лъчи. Това е реалността, която ще има тежки последствия утре, в други ден и следващите десетилетия.

автор:Нора Стоичкова

duma.bg

1 Коментара

друг индианец

преди 6 месеца

И ние многобройните индианци стояхме настрана и гледахме сеира на няколкото индиански племена,които се биеха с бледоликите нашествници - тези племена бяха наши врагове и ни пречеха да си получим дажбата от консерви,които нашите бели братя ни подаряваха,за сметка на избитите бизони,за които им плащахме с нищо не значеща земя,която и без това,не се яде.И така,гледахме им сеира и даже злорадствахме,защото бяха наши врагове.Сега живеем щастливо в резервати,защото цялата останала земя я загубихме и пак се храним с консерви.А бизони вече няма,но пък нашите бели братя ни направиха един много голям цирк,който се посещава от разни туристи.Та,като гледам,как вървят нещата при вас,бели туземци,непрекъснато се сещам,как уверено вървите по нашия път...и ние стояхме и злорадо гледахме,както и вие гледате вашите туземци,които се борят......

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.