ДВОРЦОВ ПРЕВРАТ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/dvorcov-prevrat/110295 SvobodnoSlovo.eu
ДВОРЦОВ ПРЕВРАТ

Не знам какъв е тоя дворец, в който Гешев е цар или пешка, но това наистина е дворцов преврат.
Нищо, че Христо Иванов не харесва да гостува в моя подкаст, той ще се учуди колко пъти съм бил съгласен с него. Думите “дворцов преврат” са негови.

Има нещо изключително притеснително с каква лекота едната власт у нас може да сменя представител на другата власт.
В същността си това е доказателство, че тук 30 години не се прави демокрация с разделение на властите, а се прави нещо, което някой иска. И той си го прави, както си иска.

Дворцов преврат е прокурорите да излязат един път да защитават Гешев веднага след взрива, а днес го предават на властта - да си го разпва. 
Кой е властта? Ужасяващ въпрос, ужасяващ.
Ами ние не знаем кой е властта.

Не бива да се притесняваме за Гешев, той явно не може да обясни какво се случва. Притесняваме се от това, че някой може да сменя като кърпички именно главния прокурор.

Между другото, ако Гешев иска да спаси не себе си, а демокрацията - само той може да обясни коя е тази власт,която сменя главния прокурор като кърпички.

Да не давам още по неприятна метафора.

Топката е в Гешев. Но той ще си отиде мълчаливо.

В дворцовите преврати царят бързо става пешка за радост на кибиците. Без обяснения.

Но кибиците един ден ще разберат - не трябваше само да гледате сеир. Трябваше да се притеснявате каква е тая демокрация, дето Главният прокурор е станал неудобен без да е Джовани Фалконе.

Мартин Карбовски

https://www.lentata.com/

6 Коментара

Червената шапчица

преди 11 месеца

Турските жълтопаветници май ще духат супата. Американската пропаганда не свърши работа . Ердо още дълго ще им трови живота на янките . Номера с демокрацията не мина . Дай боже и ние българите да се осъзнаем........

Коментирай

Червената шапчица

преди 11 месеца

В Америка забранили думата "жена", като оскърбителен намек за полова принадлежност. Сега казват "ваг*ноамериканец"...

Коментирай

Червената шапчица

преди 11 месеца

Ивайло Мирчев: Ако Иван Гешев подаде оставка, аз и Христо Иванов ставаме безработни. Нашето съществуване става безпредметно.

Коментирай

Червената шапчица

преди 11 месеца

Господин Борисов ще направи временно правителство за замяна на служебното - ГЕРБ излезе от изолация и само това го интересува. Браво на Боци. Пак ги прецака. Пак ги надхитри. Благодарско на Пи Пи Де Бъ. Големи профани излезнаха – аматьори.

Коментирай

Апчу

преди 11 месеца

Преди време един "велик" български правист обясняваше как разделението на властите било малко относително и, че истинското разделение на властите съществувало само в страните от третия свят и водело до диктатури и дрън дрън... Не било справедливо и демократичният свят вече не работел така. Е, сега вървим към демократичния свят и при прищевки на НПО-тата на Сорос може да се обърнат законите на една държава с хастара навън за да им са угодни и "демократични" за момента, а НПО-тата да са доволни.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.