Едно е сигурно, промяната в световния ред е истинска и ще бъде за дълго време напред

https://svobodnoslovo.eu/komentar/edno-e-sigurno-promyanata-v-svetovniya-red-e-istinska-i-shte-bade-za-dalgo-vreme-napred/131650 SvobodnoSlovo.eu
Едно е сигурно, промяната в световния ред е истинска и ще бъде за дълго време напред

Абсолютно сигурно е, че Иран не би предприел директен ход от такъв мащаб без положителната санкция на Руската федерация и Китай, те са част от обща коалиция. Със сигурност е съгласувано. Предстоят интересни дни.

Закономерният разпад на украинския фронт и задълбочаването на Близкоизточния/Иранския поставят Запада в доста трудно положение.

Както във военен аспект, така и в икономически.

От една страна изчерпаните складове с боеприпаси и невъзможността да се навакса на оръжейния глад. А от друга - Иран държи ключа към търговските маршрути в региона. Затова беше и първия сигнал със задържането на португалския кораб на еврейски собственик.

Едно е сигурно, промяната в световния ред е истинска и ще бъде за дълго време напред, когато приключи тази все още необявена световна война.

Станислав Бачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.