Гербери и герберки, както и млади дихатели, Мина времето на евтината пропаганда

https://svobodnoslovo.eu/komentar/gerberi-i-gerberki-kakto-i-mladi-dihateli-mina-vremeto-na-evtinata-propaganda/7941 SvobodnoSlovo.eu
Гербери и герберки, както и млади дихатели, Мина времето на евтината пропаганда

Навръх празника днес Борисов и подопечните му спретнаха поредния пошъл панаир, заснет лично от неговата вярна служителка и отразен надлежно от две големи телевизии /причините за последното остават дълбоко неясни за мен, по-точно ясни са, но са неприемливи/.

Отново и отново аудиторията там и по телевизията е засипана с опорки, в които основното действащо лице е Президентът Румен Радев. Нито слушателите в залата, нито присъстващите упражняващи професията журналист /нарочно не ги наричам журналисти/ се осмелиха да разклатят опорката, че Президентът е обединител на нацията като цитират чл. 92, ал. 1 от КРБ "Президентът ОЛИЦЕТВОРЯВА ЕДИНСТВОТО на нацията..."

Госпожи и господа гербери и вие анализатори, които утре ще плъпнете по студията, повтаряйки запенени тази куца опорка, помислете малко, прочетете и ще разберете, че между обединител и олицетворяващ единството на нацията има ГРАМАДНА разлика. Няма да се впускам в анализи тук, платете си на филолози и лингвисти да ви научат. Само ще ви кажа, че никой не може да обедини ограбения с грабителя му, унижения с унизителя му, излъгания с лъжеца. Стига с това обединение, огън и вода на едно място не може да има, освен в пожар, когато едното служи да угаси другото.

Днес отново аудиторията стана свидетел на една логорея, на места с разкъсаност на големи интервали, пълна с елементарни пропагандни твърдения. И, разбира се, дежурните ръкопляскания под съпровода на обслужващия персонал.

Разбира се, че имаше и поредната елементарна манипулация, свързана с думи на Президента, който каза, че единствено думите на Борисов пред следващия главен прокурор ще имат значение.

Не зная в чия герберска главица се роди гениалното, че щом Президента е казал това, значи знае кой е следващият главен прокурор. Толкова жалка и смешна опорка. Те не могат да се надскочат, ама са и стиснати и не дават пари за качествени пиари и имидж мейкъри /любими български думи/, които да ги научат.

Гербери и герберки, както и млади дихатели,

Мина времето на евтината пропаганда, на рязането на лентичките и овчедушното въодушевление. И няма да се върне. Причините ги търсете в историята. Изобщо четете, виждат се доста пропуски, но имате шанс да ги запълните като ползвате това, с което завършва тялото в горната част, не само за прически, бръснене и носене на бездиоптрични очила :)

А утре е ден за пеняване по медиите на нарочени за анализатори пишман нАучни работници, които с навеждане в кръста ще си заслужат плАтата. За цвят ще плювнат и по предстоящата дата Девети септември. Щото те всички са пострадали от комунизма /дето не го имало никъде по света, ама да не влизаме в подробности/. Тепърва ще става за пореден път интересно. Ама аман от интересни времена :)

Цветеслава Гълъбова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.