ГРЕХОВЕТЕ НА БАЩИТЕ И СТРАДАНИЯТА НА СИНОВЕ И ВНУЦИ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/grehovete-na-bashtite-i-stradaniyata-na-sinove-i-vnuci/110636 SvobodnoSlovo.eu
ГРЕХОВЕТЕ НА БАЩИТЕ И СТРАДАНИЯТА НА СИНОВЕ И ВНУЦИ

 

Поколението, родено през 50-те и 60-ти години на миналия век преживя две системи - на развития и самосъсипващ се социализъм и на дивашкия първобитен капитализъм израсна в компанията на забележителни имена. От радиоприемниците, по0късно и от черно-белите телевизори се носеха възтожени слова по адрес на Вълко, Начо, Мако, Дако, Цола, Пеко и др. подобни. Поколението на 50-те и 60-те години на миналия век позабрави тези имена, защото носителите им си отидоха по естествен начин. Тогава дойдоха децата и внуците на Вълко, Начо, Мако, Дако, Цола, Пеко и др. и се постави начало на капитализма - второ издание. Започна се с мутрите. Имената на мутрите, деца и внуци на развития соц, бяха и са по-благозвучни, по-европейски и уж по-цивилизовани.

И тогава се появи Бойко, който върна държавата и българите 15 - 20 години назад, в блатото и застоя. Защото знаеше, че не е трудно да се събудят позаспалите рефлекси на бащите, както и че синовете носят генетично програмираните наклонности на бащите си към просташкия живот на техните бащи. А кой и как ще поеме отговорността и вината пред внуците, не знам. Но греховете са наши.

Любо Кольовски 

2 Коментара

Ст.Лозински

1 year before

Много вярно казано! Всичко се заплаща.

Коментирай

Д@СкопимСкотСулюПаси

1 year before

Първо - Цола няма внуци . Второ - Драгалевският Ай дук,Крадецът СифияШки,Ал Фашагата,корвата Надежда, Бакъря,Катъря от Филибето,прероден Пастиркин, Асфалт паша,Цвъко Асансьора,Гнома,Мравояда Ристю и прочее субекти не са внуци нито на Дако,нито на Пеко,нито Мако,нито на Тако,нито на Вълко.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.