Хората имат нужда от истината, а не от кашата от лъжи и фалшиви анализи

https://svobodnoslovo.eu/komentar/horata-imat-nuzhda-ot-istinata-a-ne-ot-kashata-ot-lazhi-i-falshivi-analizi/135180 SvobodnoSlovo.eu
Хората имат нужда от истината, а не от кашата от лъжи и фалшиви анализи

ПП/ДБ ме убиват с „Последното кръгче“! Вярно е, че може да им е последното кръгче. Макар че не съм убедена. Защото политиката у нас, която по същество е борба за запазване на досегашното чуждо присъствие, има нужда от лица с промити мозъци, а не от личности с активни мозъци. Активните мозъци задават въпроси, а през промитите мозъци се тиражират отговори.

Така че ПП/ДБ ще продължат да бъдат ползвани, но битката беше кой да бъде главния готвач и кои да бършат кухненските плотове.

Преди изборите наблюдаваме една пищна и смазваща феерия на лъжата и телевизионната пропаганда. Макрон (Франция), една от водещите сили в Европа, казва, че може би ще се наложи Европа да продължи с жива сила да подпомага Украйна. Обаче медиите у нас ни заливат с това, че подобен въпрос, че ще пращаме войска в Украйна, е „конспирация“. Не, не е конспирация! Валидно е. Очаква се. Логично е. Не може хората да не говорят и да не се вълнуват от нещо, което се ОЧАКВА и за което Макрон говори!

Част от лидерите в ЕС хем казват, че ще помагат на Украйна до „ПОБЕДАТА“, хем телевизиите бълват пропаганда да ни убеждават, че няма да пращаме войски. А кой ще се бие в Украйна?! Виртуалната реалност ли?! Всички тези лъжи, целият този натиск, манипулациите в телевизиите минават всяка граница на човешкото достойнство и самоуважение.

Хората имат нужда от истината, а не от кашата от лъжи и фалшиви анализи, която ни забъркват всеки ден от екрана. Най-много ме притесняват папагалите, които са на ръчно управление, и методично унищожават менталния суверенитет на нацията!

Не е ли странно, че ИСТИНАТА може да се прочете в няколко сайта на няколко известни наши журналисти, а големите телевизии са се превърнали в мощен инструмент за деформация на съзнанието на гражданите!

Пазете се. Полуистината може да не ви позволи да се откъснете и да знаете истината! Защото полуистината пристрастява. Тя се изработва, за да порази съзнанието по бърз, логично изглеждащ и лесен начин. Наливането на полуистини не изисква усилия от страна на гражданите, защото пред телевизора те са в ролята на мързеливи консуматори. Докато истината изисква усилие, за истината трябва да се бориш, да четеш, да се образоваш, да построиш основата, да търсиш, да сравняваш, да внимаваш за детайлите.

Както казваше Радой Ралин: „Свободата е като хляба. Всеки ден се замесва, изпича, изяжда. Не яжте огризки, не яжте вчерашен хляб, не яжте подарен хляб. Сами си замесвайте и изпичайте хляба, за да го имате, за да не го просите.“

Същото е и с ИСТИНАТА!

Не се хранете с полуистини или откровени лъжи! Не чакайте някой от телевизора да ви налее истината. До истината се пътува чрез придобиване на знания.

В интервюто си по bTV Джордж Фридман, който говори относително ясно и в голяма степен правдиво каза следното: „Всичко се свежда до Балканите и до това дали предпочитат присъствието на руснаците или на американците. Те винаги ще изберат руснаците, защото те дават повече, а американците искат повече. Но самата Европа трябва да реши – как може една банка да се справя с потребностите на всичките тези страни? Интересното е, че се опитват да имат една и съща банка за Италия и Германия“. Това е достатъчно. Не че казва нещо, дето не го знаем. Но е хубаво да го чуеш формулирано и от Фридман, който притежава изключителна изразителност при дефиниране на стратегическите намерения на САЩ.

Той казва, че Балканите ще са следващата територия на конфликт. Че Европа е вече опасно място за САЩ. И че Европа е толкова объркана, безхаберна и празноглава в икономическите си решения, че нищо няма да излезе. Не че не го е казвал и в книгите си много много пъти.

Въпросът е, че който и да каже истината, затворените очи и запушените уши са толкова затворени и запушени, че няма отваряне и отпушване преди да ни се стовари огромен и непредолим конфликт с много загуби. И никой никого не плаши. Просто се споделят надвиснали опасения. Не можете да спрете ТРЕВОЖНОСТТА на хората за войната, като просто бълвате едностранчива измамна пропаганда.

Телевизиите са станали ужасно неприятни, защото са отчайващо фалшиви! Съжалявам искрено работещите там, принудени са да се самообучават как да мислят в пропагандното клише и то става част от тях до степен, че се изтрива личността им заедно със способността им за критичност и пасионарност. Нещо като „определена празнина в реда на нещата“, ако мога да използвам изящното определение на Фуко за човека. Войни винаги е имало. И във войните побеждава по-силният, а по-слабият капитулира. Всички държави са изпитвали ефектите на войните, които са водели. И България е губила територии, и всички държави в Европа са преживели това. Не можеш да се опитваш да надскочиш своите военни възможности. Но може ДА ПОИСКАШ МИР! Защото изтребването не води до победа. Води само до изтребване.

И нека плоските евроатлантически философи да не ми обясняват как Украйна не можела да загуби! Всяка държава може да загуби. И Украйна също. Както съветва Сун Дзъ в „Изкуството на войната“: „Поправете грешката си веднага щом я намерите.“ Не продължавай да риеш в грешката си! Империите възникват и се прибират. А междувременно разни държави губят.

На прага сме на световна война, защото САЩ не могат да приемат, че вече не са в състояние да контролират глобалното си „присъствие“ и трябва да напускат територии, които считаха за свои или се опитваха да придобият, какъвто е случаят с Украйна.

И в тази месомелачка ние сме следващите. Това не са конспирации! Това е политика, война, преговори, загуби, сфери на влияние. Както винаги е било в света, включително и в последните трийсет години. Всяка мощ търси своето присъствие, всяка слабост трябва да се съобразява.

Калина Андролова

4 Коментара

Бате Винету

3 weeks before

ГЕРБ и другаря Борисов гарантират. Е няма по- голяма гаранция на света от това. Той е най-честният човек.

Коментирай

Старият

3 weeks before

Поздравления за Г-жа Андролова за дълбоко професионални

Коментирай

Старият

3 weeks before

Поздравления за Г-жа Калина Андролова за дълбокият професионален анализ на обстановката в света. За мое огромно съжаление мнозинството от населението в България (80% дебили по скромната оценка на професионалиста Проф. Иво Христов)- не народът, народ там отдавна няма - ако имаше Народ Държавата България нямаше да се превърне в кочина само за 35 години - няма нито да прочете, нито ако някой друг му го прочете да се замисли ("най-мразиМ да мислиМ!" по шопския фолклор). Моята надежда Г-жо Андролова е, че написаното от Вас ще стигне до 5-те процента все още (а докога?) останали в България мислещи и загрижени за съдбата на Родината ни истински Българи, които са напълно достатъчни да направят истинската ПРОМЯНА.

Коментирай

Млечин

3 weeks before

Извинете,че питам...А защо трябва да има война на Балканите? Поделени сме отдавна,Косово е територия,която няма голямо значение.Сърбите го удрят на патриотизъм,но едва ли ще повторят.Струва ми се,че ние и гърците сме взели по-добрата част от областта Македония.Там остава един път край Вардар,който няма да се направи(вероятно)скоро.Албанците имат излаз на морето,другото както дойде.За Турция не говорим.Югоизточното гърне ври и нашите стратези само подигат капака от време на време.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.