Има четири роли или “архетипи”, които правят една организация(включително политическа партия) структурно стабилна и успешн

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ima-chetiri-roli-ili-arhetipi-koito-pravyat-edna-organizaciyavklyuchitelno-politicheska-partiya-strukturno-stabilna-i-uspeshn/52416 SvobodnoSlovo.eu
Има четири роли или “архетипи”, които правят една организация(включително политическа партия) структурно стабилна и успешн

Има четири роли или “архетипи”, които правят една организация(включително политическа партия) структурно стабилна и успешна.

Визионер ( Лидер)

Визионерът е човекът, който може да вижда зад ъгъла и да предсказва как ще се развие светът десет стъпки напред в бъдещето.

За съжаление в България моделът на визионерът е да гледа само в миналото.

Катализатор (Електорат)

Катализаторът е “първият последовател”. Те вярват във визията на основателя и най-важното, имат способността да привлекат и други хора, които да повярват и подкрепят визията.

За съжаление в България моделът на катализатор е да гледа само в миналото, обладан от собствените си страхове и патологични идеологически отклонения.

Изпълнителят (Кандидат депутатат)

Както подсказва името, тази роля е запазена за хора, които могат да видят голямата картина, гората, но се фокусират върху едно дърво, което е от съществено значение за развитието на Държавното управление.

За съжаление в България моделът на изпълнителят е сведен до неистов кариеризъм. Вождовете да са на трапезата, майната им на индианците.

Комуникатор (различен от Севда )

Комуникаторът е разказвачът на истории, човекът, който трябва да може да обясни визията.

Преди всичко, ролята на комуникатора не трябва да бъде “добавка”. Комуникаторът играе една от четирите основополагащи роли на успешното Управление. Дори когато всички останали елементи са налице, да се подценява значението на това да може да се обясни на другите каква е мисията и защо имаме възможност действително да я осъществим, е основополагащият модел за успех.

За съжаление в България комуникаторите са лозунгари и мантристи, изпразнени от мисъл и съдържание и дори ChatGPT вече не иска да си играе с тях!

Сменете си Комуникаторите!!!

Довиждане!

Силвия Георгиева

6 Коментара

ИвайлоК

преди 1 година

Написаното по-горе за мен е - ни повече-ни по-малко - едно от пипалата на соросоидите, влязло в сайта "Свободно слово" (може би преди това - излязло от Психиатрията). Какво имаме в текста по-горе: каша от аморфни определения, свързани (може би) помежду си чрез методика, която не е упомената. Но от терминологията се вижда, че това са понятия, отнасящи се до методи за манипулиране на общества и народи, до подчиняването им и тяхното управление. Накратко - фашистки методи и регулации в действие. Призивът ми е: драга ми редакцийо, мислете какво публикувате. А може би ви го е изпратил с пощенски гълъб онзи чиновник от Щатите (не му помня името), дето дойде преди няколко дни?

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Много си строг, бе човек… остави момата да споделя свои мисли – може да има нужда от изпразване. Нещо като писателя Калин терзийски. За Здравка евтимова нищо не казвам…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

ИвайлоК, кажи нещо за Кеворкян, моля… ако искаш де…

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

Червена шапчице, обикновено ми е трудно да го дочета до края. Такъв съм си от малък - нетърпелив...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.