Истината е, че не само Русия... И САЩ не може да изгуби войната

https://svobodnoslovo.eu/komentar/istinata-e-che-ne-samo-rusiya-i-sasht-ne-mozhe-da-izgubi-voynata/54860 SvobodnoSlovo.eu
Истината е, че не само Русия... И САЩ не може да изгуби войната

Нещата изглеждат така, че като сякаш Путин не желае да спечели войната. Бави се, помайва се, разсейва се.. времето върви, а не е превзет напълно дори град като Бахмут.

Сред като не стана като Крим - в един миг и после референдум, защо сега не бърза Путин?! Защо се бави и хора мрат?!

Истината е, че не само Русия... И САЩ не може да изгуби войната.

Ако Русия приключи в Украйна - с това нещата няма да свършат. Ще дойде другата - голямата война. Затова не бърза Путин, а отстрани се вижда, че като хитроват хлапак, бавно “прислажда” любимата си вафла.

Нещата стоят така, че каквото и да правим, дали гледаме овце, копаем лозе, произвеждаме коли, доим крави... каквото и да правим - срещу направеното се печата ДОЛАР.

Дори не се печата вече, но се въвежда и стои.

Ние мислим, че вървим напред и се “развиваме” - дори наглед е така, но всъщност с всичко, което вършим - правим господаря си по-силен.

И изведнъж... един Бангладеш иска АЕЦ. Няма лошо. Защо не...

Този АЕЦ щял да се строи от Русия - не е хубаво, но свиват рамене. Какво пък толкова, нека Русия да го построи...

Обаче, за този АЕЦ щяло било да се плаща в йоани.

Ето, това е вече нещо, което НЕ МОЖЕ да се позволи!

Платят ли в йоани, а те не превалутирани през долар - доларът го НЯМА ТАМ! Някой нещо движи, цъка, някъде нещо се върти, а доларът НЕ Е НАМЕСЕН!

Докато Русия чинно изнасяше и приемаше да и се заплаща с долар, нещата бяха поносими. Не вървяха към добро - но можеше да се “търпи”.

Сега е вече невъзможно. Светът в едно и също време не може да понесе понятията - “държава Русия” и “долар като световна заместваща валута”.

Ако Путин казва:

“Защо ми е свят в който Русия я няма”, то Дълбоката Държава казва:

“Защо ни е свят, в който доларът не е навсякъде?!”

Това вече не е един, а са два свята. Единият от тях напълно е излишен.

Затова Путин не воюва, а си “прислажда” Украйна. С всеки ден САЩ са по-слаби. С всеки ден - доларът по-слабо върви.

Закъде да бърза, когато противникът се бие сам. Кому е нужно да му пречи да греши?

Христо Христов

8 Коментара

Дончо Денев

преди 11 месеца

Доларът много скоро може да престане да бъде сигурно убежище, особено като се има предвид агресивното използване на санкции от САЩ и желанието на големи икономики като Китай, Русия, Индия, Турция, да избегнат щатската доларова система. Цената на златото в долари всъщност е обратна на силата на долара. По-слаб долар означава по-висока цена на златото. По-силен долар означава по-ниска цена на златото. Когато паниката удари и доларът вече не се счита за надежден, светът ще се обърне към златото. Зад завесата назрява нова ликвидна криза. Днешните цени на златото от $2000 за тройунция - 31,1 грама, са като подарък и може би са последен шанс да се придобие злато на тези цени, преди да започне истинската надпревара за безопасно убежище. Дори над $2000 златото е толкова евтино в момента, че на практика е кражба.

Коментирай

Мина

преди 11 месеца

Войната не е на терен. Войната е срещу б@нкстерската система на фед и фамилиите зад нея. В момента, в който зеленото гущерче падне- войната е приключила. Вижда й се края. Затова Путин не бърза. Няма връщане- БРИКС се откъснаха и изградиха собствена финансова система. Най- големия кошмар на гущерите се сбъдва пред очите им.

Коментирай

Дончо Денев

преди 11 месеца

Световното производство на злато остава сравнително постоянно през последните седем години. През същия седемгодишен период, когато световното производство беше стабилно, централните банки увеличиха официалните си притежания с над 6%. Китай е добавил над 1400 метрични тона през последните тринадесет години (това е официалното число; неофициално те вероятно притежават много повече). През същия период Русия е придобила над 1500 метрични тона. Други големи купувачи са Япония, Турция, Иран, Казахстан, Виетнам и Мексико. Централните банки във Вишеградската група (Чехия, Унгария, Полша и Словакия) също са купували злато.

Коментирай

copy - paste

преди 11 месеца

Starship на SpaceX излетя от стартовата площадка на брега на Южен Тексас рано тази сутрин. Ракетата се взриви във въздуха четири минути след изстрелването си, но от компанията отчетоха това като успех. Да си купят двигатели от руснаците, иначе не става :) И това е само началото на разкриването на истината за “лунните мисии”. През 69-та година са “покорили” Луната, а сега не могат дори да излязат от атмосферата, и това с несравнимо по-развити технологии от тогава! Явно само Холивуд си заслужава адмирациите…

Коментирай

Kiro Kanadeca

преди 11 месеца

Сериозни разсъждения от автора, но според мен САЩ вече загубиха войната, а и не само войната - господството им е към края си. Не е било никога толкова много държави - и малки , и големи- да им си противопоставят демонстративно! Доларът им загива - това им е края!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.