Какво аз бих наредила да се разследва

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kakvo-az-bih-naredila-da-se-razsledva/9646 SvobodnoSlovo.eu
Какво аз бих наредила да се разследва

Май не ставам за политик, тъй като моята позиция рязко се разминава с това, което минава сега за политика. Моите приоритети са различни, вероятно поради липса на информация и неумение да отделя важното от маловажното.

В качеството си на простосмъртен гражданин например считам, че подслушванията и кредитите на банка не са от жизненоважните разследвания. Мисля си например с кражбите от държавния бюджет с колко е ощетен всеки български гражданин. Затова и приветствам разследването на отписването на задължения от НАП, но не ми е интересно кой кого подслушвал.

Какво аз бих наредила да се разследва:

- Къщата в Барселона, шкафчето в зайчарника;

- "Ало, Банов", "Ало, Ваньо" - ОТНОВО!

- В полицията колко са прекратените производства и дали това не се дължи на некомпетентност, умишлено забатачване на преписки или укриване на дееца, проверка на всички постъпили през последното десетилетие сигнали и жалби срещу полицейски служители.

- В кои министерства, агенции и общини граждански договори дублират длъжности в администрацията и на каква стойност са гражданските договори, както и с колко е ощетена държавата с дублиращи дейности за наши хора.

- Какви бонуси са раздадени в държавната и общинска администрация и как са разпределени, кои длъжностни лица сами на себе си са дали бонуси и в какъв размер. С колко е ощетен бюджета.

- Пълно разследване на разликата между официални приходи и начин на живот на всички управляващи от заместник-кмет до премиер.

- Всички концесионни договори, има ли неизпълнение по тях, наложени ли са санкции, има ли разваляне на договорите и ако няма санкции и разваляне, кои са виновните длъжностни лица, които не са упражнили контрол.

- По концесионните договори съответства ли предмета на концесията с това, което реално се извършва, а при тези за добив - освен добива на разрешените материали, добиват ли се и други, кой и как ги плаща, кой контролира и какви са щетите за държавата.

- Всички приватизационни договори да се проверят има ли неизпълнение и ако има, защо не са наложени санкции или разваляне на договорите.

- Защо Редник Киро не си е платил още неустойката?

- Финансирането на НПО-тата и дейността им.

- Проверка на всички медии относно финансирането.

- Проверка на всички представителни разходи на държаната администрация и всички пари за служебни коли, гориво, цветя, кафета и прочие.

Признавам, че моите приоритети леко се разминават с официалните. Но пък си държа на тях, защото знам къде е заровено кучето!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.