Като не гласуваме, все едно преотстъпваме гласа си друг да се разпорежда с него

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kato-ne-glasuvame-vse-edno-preotstapvame-glasa-si-drug-da-se-razporezhda-s-nego/8945 SvobodnoSlovo.eu
Като не гласуваме, все едно преотстъпваме гласа си друг да се разпорежда с него

И пак има хора, които казват - няма за кого да гласувам.

Никога не е имало по-голям избор - насипното дясно се е събрало в Демократична България, която влиза в парламента (за разлика от друг път) и то с добро представителство.

Част от насипното се е изсипало при ГЕРБ и с Борисов ще ни пази от комунистите. Друга част е отишла в КОД на Москов.

Като стана дума за комунистите, и те са налице - обединението на Виденов прави твърдо заявка за присъствие в парламента. За пръв път имаме крайнолеви на избори, отделно от БСП, както е в Гърция или други страни в Източна Европа.

Насипното ляво, преляло се в лицето на МаяМа и ТаняДон в протестно движение също влиза в парламента.

Антисистемна партия, водена от шоумен (не е прецедент - Украйна, Италия) има всички шансове да спечели изборите, вкарва в листите си адекватни хора, не само сценаристите.

ПатрЕотите са обединени с Марешки и те имат шансове. Ако някои иска "по-чисти" партЕоти - ей го "Възраждане" или "Атака" на Сидеров.

Ако някой иска партия на олигарх враг на Борисов и мафията му - ей го Божков, и той има шанс.

Който казва, че няма за кого да гласува - какво още иска? Професори в политиката? Ами има - например в обединението на социалдемократа Александър Томов има няколко от БАН. Манекенки в листите или какво още? Герои от филмите?

Брад Пит и Анджелина няма да дойдат да се кандидатират в България.

Каквото имаме като българи, е това. Избор има достатъчен.

Като не гласуваме, все едно преотстъпваме гласа си друг да се разпорежда с него.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.