КРАТКИ РАЗЯСНЕНИЯ ЗА ИЗРАЕЛ, ПАЛЕСТИНА, ХАМАС, ПУТИН И КУРИН...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kratki-razyasneniya-za-izrael-palestina-hamas-putin-i-kurin/118167 SvobodnoSlovo.eu
КРАТКИ РАЗЯСНЕНИЯ ЗА ИЗРАЕЛ, ПАЛЕСТИНА, ХАМАС, ПУТИН И КУРИН...

 

ЗА ИЗРАЕЛ! Войната в тази територия се води от библейски времена. И територията в ново и най-ново време по принцип се казва не Израел, а Палестина. Евреите са изгонени оттам отдавна и се връщат след Втората световна война. Създават държавата Израел с неясни граници, която постепенно започва да се разширява и днес е заела огромната част от територията Палестина. Това доведе до безброй малки и големи конфликти. Проблемът е описан в стотици книги. 

ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ НА ХАМАС. Първо - това е едната от двете най-силни партии в т.нар.палестинска автономия, заедно с ФАТАХ, а не е някаква терористична групичка. Операцията се казва "Буря Ал Акса" по името на свещената джамия на палестинците в Йерусалим. Конкретните поводи за конфликта са 2: 

 Първият е решението на израелското правителство да продължи да заселва и малкото останали палестински земи, като целта, общо взето е над 5.4 млн палестинци да бъдат принудени или да емигрират или да измрат натикани в резерват от няколко стотин квадратни километра подобно на Американските индианци

Вторият е поругаването на джамията "Ал Акса" (оттам и названието на операцията на ХАМАС) от израелски заселници на 17.09. тази година. Тогава стотици юдеи в отделни групи нахлуха в третото най-свещено място на исляма, джамията ал-Акса, в окупирания от евреите Йерусалим, под силна защитата на израелски войници, осквернявайки дворовете на джамията. 

Междувременно еврейските военни наложиха ограничения на мюсюлманите, които се опитват да влязат в Ал Акса. Последната израелска провокация беше да се четат талмудистки текстове в джамията уж заради честването на еврейската Нова година. Всички тези постъпки са грубо поругаване на свещения за палестинците храм. Все едно няколко имама да влязат в Храма Александър Невски и да четат на олтара сури от Корана... 

ЗА ПУТИН И КУРИН

 Путин няма нищо общо с войната в Израел, нито със земетресението в Афганистан, нито с наводненията в Шотландия, нито с дървениците във френските хотели и дори няма общо с това, че кучето на Байдън продължава да хапе хора! Всички тези неща се случват по техни си причини - обективни, субективни или абсолютни. 

Също и у нас в България - Путин няма нищо общо с протестите на енергетиците, нито с местните избори, нито с цените на салама, нито с размера на МРЗ, нито с размера на циц@те на Мара, Бара или Дара. Ни Хекимян, ни Кеворкян ни бабиКян са негови агенти. Нямат нищо общо с Путин и зелени чорапи, копейки, курита, дългучи или боковци. Някой се хвалят с Путин, други се плашат с Путин, трети търсят дивиденти, използвайки името му. 

Обаче истината е, че на Путин му е през Курина за България. Изобщо не му пука за нашата тъжна, опоскана и изчезваща от световната карта държавичка. Путин едва ли знае дори кой е премиер на България, а още по- малко знае кандидатите за кметове на София или Пловдив. 

И друго - хич не му дреме на Путин на Курина, че някакви стоУични изтрещялници, минджевци, магаревци, д@педайновци, жълтопаветници, асенки и кирчета го сънуват денонощно и провиждат сянката му зад всеки ъгъл. 

Основната работа на Путин е да се опитва да управлява държавата наречена Руска федерация и това му отнема достатъчно време, за да се занимава с нашите мижитурки, френските дървеници или с всичките западни параноици. 

Разбира се, това не значи, че руския президент не защитава икономическите и политически интереси на Русия, както го правят всички държавни лидери в нормалните държави. Тъй като е човек, а не робот с изкуствен интелект, Путин също често греши, точно както го правят всички държавни лидери в нормалните държави. 

Последните уточнения изобщо не се отнасят за тъжната, опоскана и изчезваща от картата на света държавица, наречена България .

Това е положението и няма никакво значение на кой му харесва и на кой - не! 

Иван Спирдонов

6 Коментара

хамалин

преди 7 месеца

след бг колективната тъпня на ход е и прибавената ни социална шизофриния . краят ни е предизвестен

Коментирай

хамалин

преди 7 месеца

след бг колективната тъпня на ход е и прибавената ни социална шизофриния . краят ни е предизвестен

Коментирай

***

преди 7 месеца

Браво!

Коментирай

друг индианец

преди 7 месеца

Браво,много точен коментар!За съжаление,малцина ще вникнат в него, голямата част от стадото,според мен вече не е даже заспала,а направо се е преселила от този свят.Остава последният,който я напусне,да изключи лампата,ако въобще има ток!

Коментирай

Иванова

преди 7 месеца

Това е истината: България загива заради дебилността на управляващите.

Коментирай

Олеся Зеленска

преди 7 месеца

Исак, защо евреите постоянно воюват с арабите? - Моше, всичко е от завист. Евреите завиждат на арабите, че имат нефт... - А арабите? - Арабите завиждат на евреите, че живеят по-добре от тях, без да имат нефт.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.