МАКРОН НАСТЪПИ МОТИКАТА!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/makron-nastapi-motikata/128466 SvobodnoSlovo.eu
МАКРОН НАСТЪПИ МОТИКАТА!


Настъпи я два пъти. Първо на Панаира на земеделието в събота, където влезе през заден вход, пазен през цялото време от кордон от 1800 полицаи и жандармеристи. Ограничен кръг подбрани земеделци все пак се добраха до него, за да изложат проблемите си. Те са същите като на останалите европейски труженици. Европейската комисия, начело с безчувствената Фон дер Лайен, подписват договори за стокообмен с Украйна, Южна Америка, Канада и Нова Зеландия, които без да се подчиняват на екологични изисквания и постепенно изместват местните производители, защото са по-евтини. Едва събеседниците му, изброиха част от неволите, съпътващи 70-80 часовата им работна седмица, френският президент си изпусна нервите. Когато чу, че следствие на непосилни кредити, наказателната екология и данъците, във Франция всеки втори ден по един земеделец се самоубива, Макрон престана да ги слуша. Свали си сакото и вратовръзката. Останал по риза, вместо да ги успокои и подкрепи, той се разкрещя и им се накара. Освиркан от край до край на посещението Макрон се измъкна през някаква задна врата, така както беше дошъл. 

В понеделник 26 февруари, привикал спешно „Държавните ръководители“ на страните членки на ЕС, Еманюел Макрон заяви, „че не е изключено да бъдат изпратени европейски военни сили в Украйна!“ Той направи това изявление без да предупреди никой. Без да консултира парламента и без да даде думата на който и да е от участниците в срещата. „Русия не може да спечели тази война и ние не бива да допускаме да я спечели! „ – отсече Макрон. В заключение френският президент все пак призна, че между участниците в конференцията, не е постигнато единодушие. Само часове след като си отпътува, Олаф Шолц се де солидаризира с него. Той каза, че немски войник или от НАТО няма да воюва срещу Русия. Един след друг, всички участници в конференцията застанаха предпазливо на страната на Шолц. 
В Париж, инициативата на Еманюел Макрон бе окачествена като „безумна“. Противопоставянето на френски и руски войници, на територията на Украйна означава сблъсък между две атомни сили, или нова Световна война. Цялата политическа палитра заклейми думите му. В парламента дори се чуха викове „оставка“!

В лицето на Юбер Ведрин и Доминик дьо Вилпен, Франция разполага с опитни дипломати, бивши министри на Външните работи на Франсоа Митеран и Жак Ширак. Специалисти по руска геополитическа тактика, те биха могли да го предупредят за традициите във воденето на война. Докато западняците първо преговарят, а след това атакуват, Русия първо атакува, а след това преговаря. През 1945 г. Червената армия стигна до Берлин и след това преговаря. Същото действие се получи и през 1962 по случай Кубинската криза. Хрушчов първо прати ракети на Хавана и след това преговаря с Кенеди. През 1999 година в Рамбуйе, Мадлин Олбрайт първо преговаря, след това заповяда да се бомбардира Югославия. 
Днес Русия взима надмощие. Украйна няма достатъчно оръжие. Руската армия е най-малко три пъти по- многобройна. По всичко изглежда, че американците се изтеглят, така както се изтеглиха от Афганистан. 

Със смъртта на Навални, Путин загуби пропагандната война. Дори политическият му противник да е починал от естествена смърт, петното ще остане завинаги. Няма тъмничар, който да бъде поздравен за смърт настъпила зад решетките. 
В тази сложна обстановка, в която все пак се появяваше възможност за начало на преговори, френският президент избърза самонадеяно и компрометира надеждата за скорошен мир.

Божидар Чеков

8 Коментара

Всичкото ОК, до нахални!

преди 2 месеца

Баце, Чеков, на една каца с мед ей тая лъжичка с нахални развали работата? Да си ероджендър - май не си, ма защо пишеш тези неща, непонятно! Поправи се! Анадънму?

Коментирай

Посетител

преди 2 месеца

Господин Чеков! Няма "дали"! Ако не вярваш на руснаците, щото всичко тяхно е пропаганда, то се вслушай в Кирил Буданов, шефа на Украинското военно разузнаване, който сам каза: "За съжаление на всички, смъртта на Навални е естествена, починал е от откъснал се тромб!"... Хайде спрете се! ... Между другото, поинтересувайте се, по време на лечението на Навални в Берлин, дали е преминал през пълния курс на ваксинацията срещу COVID-19? За един приятел питам...

Коментирай

Сенека

преди 2 месеца

Немците помнят Хитлер, французите са забравили Наполеон. Немците не са свикнали да измукват колонии. Французите без колонии трудно преживяват. Виетнам, Северна Африка, дори Сирия беше донякъде тяхна грешка. Шолц е нива над Макрон. Немците са дисциплинирани, французите са хъшлаци. Колкото и да са се "демократизирали", по-скоро деморализирали някои неща, бъдещето все още е на мислещите, а не на безумците.

Коментирай

Eво

преди 2 месеца

Чеков, да не си гладен бе?! Мисля като те гледам, че храната ти е достатъчна. Какво друго??

Коментирай

след Бистро

преди 2 месеца

Жабарите ще научат и какво е Тъмно

Коментирай

свободен

преди 2 месеца

ДО ЕВО, ЛИПСАТ МУ ХЛЕБАРКИ В ДОМА ЗА ДА ОТСЛАБНЕ.

Коментирай

Албена

преди 2 месеца

Макрон е позор за Франция и предател на нейните национални интереси. Инсталиран от световната олигархия, а и последният му избор е повече от съмнителен. Не се справя с проблемите в собствената си държава, бившите колонии са на път съвсем да го изритат, а той тръгнал да оправя света. Видяхме как с Меркел оправихте Европа. Няма ние, страните от Източна Европа, да сме ви буфер, за да се докарвате на наш гръб на господарите си. Няма да ни превърнете във фронтова линия, колкото и театрално да размахваш юмрук, вперил поглед в светлото евроатлантическо бъдеще.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.