МАЛКИ РАЗМИШЛЕНИЯ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/malki-razmishleniya/120426 SvobodnoSlovo.eu
МАЛКИ РАЗМИШЛЕНИЯ

Изборите вече минаха. Победителите влизат в конюшните и оседлават белите коне. Но бели коне има в приказките, в политиката белите коне са измекярите. Тези, които са готови да бъдат обяздвани. И не са осъзнали, че разликата между поклона и надупването е гледна точка. Но във всички случаи половината от поклона е надупване.

Предишните жокеи ще слязат от тях, но никой не използва ползвани коне няма им доверие. Те си водят табуни от измекяри за яздене. И се започва етапът на реваншизъм. А покрай това колко човешки съдби на хора, споделили живота си с измекярите, ще бъдат съсипани. Това са семействата на бившите. Представете си колко семейства ще бъдат съсипани, само защото никой не гледа зъбите на коня, а неговата подчиненост.

Затова гледайте първо зъбите на коня. Някои от конете може да се окаже Буцефал... Ама тука е: "Каквито Александровците, такива и македонците, и Буцефалчетата... "

Христо Стоянов

2 Коментара

Червената шапчица

преди 6 месеца

"Някои от конете може да се окаже Буцефал..." --- Думата Буцефал произлиза от Боци...

Коментирай

Червената шапчица

преди 6 месеца

Малки размишления на един голям ибрикчия... - Боци дали пак ще ми дава да лапам неговата чурка... Ето на, Нидялку остана на сухо...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.