МАНИФЕСТАЦИЯТА НА МЕЧКАТА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/manifestaciyata-na-mechkata/8952 SvobodnoSlovo.eu
МАНИФЕСТАЦИЯТА НА МЕЧКАТА

Митинг на мечки. Мечки, развяващи партийни знамена. Мечка за предизборни цели. Мечка, като част от кампанията. Всички се качиха на мечката и либерално-умно-красиво я подложиха на разфасоване с помоща на нашата тъпа пропаганда.

Дори Мая Манолова се снимала как звъни на земеделския министър, моли се той да помилва мечката. Има таланти да опишат тоя велик , разкошен абсурд, ама нямаме публика за такова описание. Публиката - тя най-много е заета да спасява мечката, докато самата публика е лошо изгубена в гората.

Има и снимка - Борисов прегърнал мечката. Смешно е, но пак е за про-политически и анти-политически цели. Ако имаше драматурзи у нас щяха да опишат как Ердоган се намесва и спасява мечката. С решение на Султана, като Хатихумаюн. Покрай мечката се спасява и Бойко - двамата получават турско гражданство. Аферим Султане, болест да не те хване и прочие дитирамби.

Мечката не знае колко еко-либер-евро ценна е тя. За кого би гласувала една стръвница? Думата “стръвница” политкоректна ли е? Айде по-внимателно. Проста мечка, а кожата й приживе стана билборд. Меча кожа, ама с партийни цветове.

Или меча кожа с цвета на дъгата. Кой каза, че мечката е кафява, а? Я помислете пак! Славна история, която ще се предава от мечка на мечка и от бърлога на бърлога.

Някой дори написа - пазете мечката, мечките са кът, виж - гъбари имаме достатъчно. Покрай нас плуват хармсови сценарии, няма кой да ги улови.

Нашата публика яде само пропаганда, тя ирония не яде. И гъби не яде. Яде цели мечки, поглъща ги с манифести и настървение.

Мисля си, че някой трябваше да запази здрав разум и да се надсмива на това. Ама няма кой. Трансхуманизмът е урсулизъм. Анимализъм в действие. Епохата е луда и ангажирана като лява девица. Има ли леви девици?

Пиша това, защото някъде там едни босоноги хора събират гъби и билки в гората, за да ги дадат евтино на някой чичо, роднина на кмета, после той да ги шитне скъпо на някоя наша скъпа сушилница, а оттам на дребно чак в Италия да идат тия гъби, скъпи и прескъпи.

Европейците ще спрат да ядат нашите гъби, ако не спасите мечката. Спасете я. Босоногите берачи на гъби да берат душа в болницата. Важно е мечката да бъде яздена от политиците.

Дий, мечко, дий, глупчо. Всички обичат мечката, докато не им влезе в двора. Така беше и при комунизма, помня аз. Дий, дий.

Мартин Карбовски

lentata.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.