Между другото .....  Кризите са най-удобни за бизнеса и управляващите света

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mezhdu-drugoto-krizite-sa-nay-udobni-za-biznesa-i-upravlyavashtite-sveta/125926 SvobodnoSlovo.eu
Между другото .....   Кризите са най-удобни за бизнеса и управляващите света

Между другото ..... 

Кризите са най-удобни за бизнеса и управляващите света. Развързват ти ръцете да правиш каквото искаш и забележете, не си ти винове, виновна е кризата. Колко хитро. Каквото и да направиш, а ти го правиш както на теб ти е удобно и както ти изнася, има виновен. Но никога не си ти.

Виновна е тя, гадната криза, за която разбира се, ти нямаш никаква вина. И сега ще си пренаредиш нещата, така че да извлечеш максимална полза, без да носиш грам отговорност и да се опетни името ти. Умното си е умно. Глупавото оцелява и кълне кризата.

Къци Вапцаров

4 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Вървяла си Кума Лиса през гората и видяла, че Гаргата лети наобратно. - Ей, Гарго, защо летиш наобратно? - Нали е демокрация, Лисо?! Правя каквото си искам. - Хубаво нещо била демокрацията! - казала си Лиса и започнала и тя да върви със задника напред. Както си вървяла така, от един храст изскочил Кумчо Вълчо и докато Лиса се усети, я изненадал отзад. Опомнила се тя и го попитала: - Вълчо, какво е това сега, защо го направи? - Нали е демокрация, Лисо?! Правя каквото си искам. Продължила Лиса, но и Зайо, и Меца, също я изненадали отзад. Ядосала се, тръгнала тя да търси Гаргата и какво да види - лети си тя отново напред. - Гарго, защо ме подлъга с тая демокрация? Цялата гора ми се изреди заради тебе! А Гаргата и отговорила: - Ами, Лисо, това е положението! За нас горе е демокрация, а за вас долу си е чисто е*ане!

Коментирай

Червената шапчица

преди 3 месеца

Нали е демокрация, Къци?! Правят си каквото си искат. - Хубаво нещо била демокрацията! Кризите са най-удобни за бизнеса и управляващите света на демокрацията. Развързват си ръцете да правят каквото си искат... Колко хитро. Умното си е умно, а за глупавото си е чисто е*ане! - оцелява и кълне демократично кризата.

Коментирай

Наоми Клайн

преди 3 месеца

Книгата на Наоми Клайн "Шоковата доктрина" описва кризите като инструмент за управление в капитализма на бедствията - disaster capitalism.

Коментирай

Injun Joe

преди 3 месеца

Майкъл Крайтън - "Състояние на страх"

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.