Между Сцила и Харибда

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mezhdu-scila-i-haribda-2/117263 SvobodnoSlovo.eu
Между Сцила и Харибда

 

Наблюдавам тези, коите имат претенции да се борят за кметския стол в София. Чувствам се като мореплавател, който трябва да мине между Сцила и Харибда. Не, не да избере един от тях, а наистина да премина нататък. А избора е точно такъв. От едната страна стои ДС-кандидата, този с изчистеното минало.

Всичко, което съм ненавиждал в годините на социализма и след него го олицетворява този кандидат - семейно обвързани с ДС и то повсеместно, но той самият - чист като момина сълза. В същност, цялото политическо формирование, което го издига е със същия произход. Горко и тежко на съседите ми от градската десница, които ще си притворят очите и пак ще гласуват за тези хора, които за власт биха заменили всички ценности и биха се хванали и с дявола. А като говоря за дявола - той е от другата страна. Тези, които над десетилетие изпомпват родния ми град като петролна сонда. Ама да - казват, виж колко се е направило. Разбира се, че е. Защото тези хора и лидера им от Банкя разбраха, че за да вземеш едни пари трябва да проявиш активност.

Затова и ремонтите из София не стават за нищо и всичко, ама всичко се прави по евтиния начин. С тези бюджети, които София има в последните години трябваше да е като приказка. А сега приказката е в дворовете /образно казано/ на други хора. Що се отнася до кандидата им - няма нищо по-жалко от това един човек да се срине в очите ти главолобно за минута. Не съм очаквал толкова жалко падение като това, да приемеш предложението на дявола. Но си е изкушаващо, като всяка мечта на малкия човек. Защото Главния винаги избира такива, малки хора. 

Та тези двамата се гласят да ходят на балотаж, като дори имат претенции да победят на първи тур. Но ще го кажа така - дано не ги видя и двамата на балотаж, защото просто няма как да избера никой измежду това, с което цял живот съм се борил. А ако само единият от тях е на балотажа - готов съм да гласувам и за кандидата на Съюза на педофилите, само да не е някой от тях. Толкова съм отвратен. 

Разбира се, винаги има и алтернативи, нека да ги видим. Успех Ивайло!

Андрей Чорбанов

1 Коментара

Червената шапчица

преди 7 месеца

Глупости на търкалета, каза професор Пенка от бан и продължи да чука костилки от бадеми... правеха българска ваксина против ковид...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.