Мисля, че и Стивън Кинг би избягал с писъци само след два дни проследяване на нашите новини

https://svobodnoslovo.eu/komentar/mislya-che-i-stivan-king-bi-izbyagal-s-pisaci-samo-sled-dva-dni-prosledyavane-na-nashite-novini/114242 SvobodnoSlovo.eu
Мисля, че и Стивън Кинг би избягал с писъци само след два дни проследяване на нашите новини

Мисля, че и Стивън Кинг би избягал с писъци само след два дни проследяване на нашите новини. 

Оказва се, че почти всички филми с изтезания на жени не просто са истина, а у нас, като в най, ама най-черните произведения, на жертвите никой не желае да обърне внимание. Във филмите се намира самоотвержен помощник, който лично приключва с насилника.

У нас край няма. С години. Или докато намерят жертвата на парчета в багажник, в язовир, някъде...

Жена от Стара Загора е малтретирана над 4 часа. Четири часа за едни е ярост, че им е закъснял полетът или влака, а за 14 400 секунди беззащитна жена е понасяла удари, още удари, унижение, още удари, заплахи. Може ли това да продължи 6 часа? Или 10? Или до смърт? Може.  

А това се е случило преди година и половина и дело няма. Насилникът броди наоколо и продължава да тероризира. 

Защита? НЯМА ЗАЩИТА! ДА НЕ Е БИЛА С НЕГО, БЕ! 

Военният от Стара Загора (пак!) е пребил бившата си жена пред свидетели на работното й място два дни преди да я застреля (това е от 2022 г). 

Тези, които сме напълно убедени в правото си на свобода и независимост не проумяваме какви са жените, които са родили деца от такива насилници, които са оставали с тях и след поредния побой. И понеже не разбираме, повдигаме рамене - да си берат гайлето (изразителна "българска" дума)

В това е проблемът. Свободните и независимите не разбираме, защото в нашата оценъчна система е заложено нещо още в детството: не допускай да бъдеш жертва! Бягай бързо! Спаси се на всяка цена! Цената няма значение - никой не може да те удря! 

В последните дни като от метаново блато, покрито с циментов саркофаг, който е внезапно разчупен, се издига вонята на насилието у нас, институционално прикриваното с десетилетия. Всички новини безпроблемно вече могат да пълнят времето си само с истории на домашни зверства. И те ще продължават да извират дори само от горния слой на адската воня. 

Битовият алкохолизъм у нас води до огромно насилие. 

Липсата на институционална подкрепа подкрепя всяко насилие. 

Пълното отсъствие на психологическа и социална грижа е сред двигателите на битовите изтезания. 

Безумците, които виждаме по пътищата са най-малко страшни тогава, защото най-често отминават бързо и само ни стряскат. Но после те спират за дълго в прикритието на четири стени и там какво става... 

Вече не бива да говорим за "дълбоката държава", а за безхаберната държава, за разпаднатата държавност, за институционална деградация. 

Предстоят местни избори и този път хората трябва да избираме не муцуна с партийно знаме на дирника, а личности с доказана човешка активност и посвещение към другите. 

Трябват ни кметове, които да са също шерифи и за всеки от тях да знаем, че носи сърце!

Лияна Панделиева

8 Коментара

Я кажете за Дебора ...

преди 9 месеца

Има ли прорезни рани по гърба ... ?!?

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Тази Лияна наистина е досадна като конска муха…Това с Дебора е много лош сценарий. Но Панделиева е като латерна…

Коментирай

И има ли изобщо Дебора ...

преди 9 месеца

Щото ние тука сме селяни ... Докато не видим и не пипнем, не вярваме ... Не е като в Харвард ...

Коментирай

До ЧШ ...

преди 9 месеца

Нещо май е зациклила жената ... :)

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Мис България 2020 Венцислава Тафкова призна неочаквано, че е ставала жертва на насилие с макетно ножче. "Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката ....

Коментирай

copy - paste

преди 9 месеца

Ама погледнете я на какво прилича? Да ви прилича на момиче, което заляга над уроците, чете книги, интересува се от спорт, музика, има планове за бъдещето си? Била на 13 години!!! На 13 години не трябва ли да си на училище, а не с батките по дискотеки? В никакъв случай не оправдавам насилието над всяко живо същество, но, уважаеми момичета и жени, имайте поне малко себеуважение, достойнство и морал. Не всичко е пари, защото понягока такива пари са много скъпи.

Коментирай

Веселин

преди 9 месеца

Кой го бият без причина. Кажете причините .Не одобрявам насилието.Кажете причините да ви набият .

Коментирай

Червената шапчица

преди 9 месеца

Да чакаме какво ще споделят мис Павликени и мис Полски Тръмбеш. Ох, сега ще се изредят знайни и незнайни да се жалват.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.