НАМЕРИХА МАКРОН В "ГОРИ ТИЛИЛЕЙСКИ"!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nameriha-makron-v-gori-tilileyski/113979 SvobodnoSlovo.eu
НАМЕРИХА МАКРОН В "ГОРИ ТИЛИЛЕЙСКИ"!

 

През седмицата, в която по улиците на 500 френски града се водеха сражения, палеха се кметства, училища и библиотеки, където 45000 полицай бяха обсипвани с павета и огън, президента на страната Еманюел Макрон се оказа „безследно изчезнал“. Не съвсем. Изчезването му е било привидно. „Работел“ в най-подходяща обстановка, далеч от стрелбата с фойерверки и сирени на пожарните.

Дворецът Версай е най-посещаваният в света. Той се простира върху 1000 хектара. Като се има предвид, че 1 хектар има 10 декара, всеки може да си представи за какво пространство става дума. Върху него са разположени освен двореца заобиколен от парк с фонтани, малкия и големия „Трианон“, както и фермата на Мария Антоанета. Има и разсадници за плодове, зеленчуци и цветя. Това е горе-долу пространството до което туристите имат достъп, но има и друга част, скътана в многовековната гора, където се намира „Фенера“ – ловна вила, завещана от кралете на Франция. Там се е усамотило семейството на Брижит и Еманюел Макрон по време на последните драматични събития. "Елисейският дворец" в центъра на Париж бил много "хладен" с протокола си. Зад всяка врата имало униформен разсилен и президента не можел да се съсредоточи върху досиетата си. Докато във Версай, интимността, зеленината и пеенето на птичките предразполагали за обмисляне на ситуацията и взимането на важните решения. Докато Макрон си вършел работата, Брижит карала колело в парка.  

Освен, че „Фенера“ е строго охраняван, до него имат достъп едва десетина души, подбрани между най-верните. Дори бащата, майката, брата и сестрата на Макрон не са желани гости. Само децата и внуците на Брижит са добре дошли по всяко време.

Желаната от президентското семейство изолация хвърли светлина върху личността на самият Еманюел Макрон. Неговата нерешителност намери своето обяснение. Младият и динамичен президент, надарен с дар слово, не познава народа си! Той е израсъл в света на „Висшите школи“, които форматират френския елит, но без житейски опит. Макрон не е бил нито депутат нито кмет. Прекарал е известно време в банката на „Родшилд“, но там няма стачки, нито барикади. От министър на финансите, става президент. Мандата му би трябвало да продължи още 4 години, през които Франция неизбежно ще претърпи нови етнически сблъсъци. Ако при всеки изстрел Макрон се крие във Версай, някой друг ще трябва да въведе „Републиканския ред“, за който френският президент говори, но не знае как да го постигне.

Сравняват го с Наполеон. След случилото се в последния месец, това сравнение отпада. Във всяко сражение и по всяко време, Наполеон е бил рамо до рамо с войниците си. Той никога не се е крил с Жозефина в "Гори Тилилейски".

Божидар Чеков

2 Коментара

Синята барета

преди 9 месеца

Гледах видеото с един мъж, бежанец от Мали. Сега е във Франция. Каза, че са били бивша френска колония и той сега е дошъл да го хранят французите. Защото след тях Мали е не на нулата, а със знак минус, като ресурси и пари. Мали има злато, което никой местен не е виждал. Човека каза, че са му изчегъртали родината и той е дошъл за компенсации.

Коментирай

#koй

преди 9 месеца

макрон е клиничен случай.поднесен на французите,които се оказаха извратеняци. глупаците винаги са изненадани,тепърва ще духат супата

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.