Навършиха се 2 години от началото на СВО-то. Не знам кое искам да изтъкна повече

https://svobodnoslovo.eu/komentar/navarshiha-se-2-godini-ot-nachaloto-na-svo-to-ne-znam-koe-iskam-da-iztakna-poveche/128153 SvobodnoSlovo.eu
Навършиха се 2 години от началото на СВО-то. Не знам кое искам да изтъкна повече

Навършиха се 2 години от началото на СВО-то. Не знам кое искам да изтъкна повече. Самотна съм в разбирането какво се случи, но това няма значение. Трябваше СВО да бъде много кратко, но се намесиха други сили и продължава все още. Даже ще повторя моето лично мнение, което съм изразявала неведнъж преди 2 години.

Путин уверено пристъпи към присъединяването на Малорусия, защото вероятно имаше обещание от Байдън, че САЩ няма да му попречат. Обещанието би трябвало да е уговорено на срещата между двамата през юни 2021 година. Разбира се обещанието за ненамеса не беше изпълнено. Това е единственото логично обяснение на случилото се, защото абсолютно категорично отхвърлям безумните според мен твърдения, че Путин бил подведен от военните и службите си за хода на СВО в Украйна, че не е бил подготвен за това, което последва и че не е добър държавник и главнокомандващ.

Това за мен са абсурдни твърдения, винаги са били. Русия беше обкръжила Киев 10 дни след 24 февруари! И за да не споря с хора, които нямат подготовка за спор с мен, нито пък да се конфронтирам с други колеги, които не схващат нещата така, ще добавя аргумент към моята теория за обещана ненамеса на САЩ при уреждане на руските дела в Украйна и това е фактът, че провала на преговорите в Истанбул дойде от Англия (Борис Джонсън), а не от САЩ. Даже съм уверена, че уговорките между Путин и Байдън от юни 2021 година са включвали неразследване на Хънтър Байдън от руска страна. И както виждате до ден днешен Путин дума не е казал за престъпленията на Байдън син в Украйна, въпреки, че Русия абсолютно всичко знае. Всъщност намесата на Запада в това СВО ще се изучава в бъдеще в учебниците за пример как може да унищожиш цял континент с една война, в която този континент даже не участва. Но дори и при развитите се непредвидени условия в СВО, Путин показа и доказа, че няма равен в нищо.

Аз с удоволствие следя критиките как Русия не отговаря на Украйна за причиненото. На малки деца какво да им се обяснява защо майка им не им дава хляб преди да се е опекъл. Само една подсказка бих подхвърлила за тези критики. Нали за да отговори на Украйна за бедите, Путин трябва да тресне Лондон или Париж!? Не го прави, оставя да загинат руски войници, вместо да загинат цели градове в Европа. Такъв глупак! И до американския континент може да стига. За тези 2 години видяхме толкова много истина, която излезе от мъглата на кошмарните заблуждения в какъв свят живеем всички на Земята, че то световното СВО срещу глобалистите няма равно на себе си.

Разбира се анализите на годишнината в либералните медии и мозъци са отчайващи. Но не коментират цифрите за загиналите украинци, защото само цифрите би трябвало да взривят западния дивашки свят. Но не, за родните и световни глобалистки позьори нямат значение половин милион украинци. Никой друг не е виновен за смъртта или раняването им освен Путин. Да, така е. И нещо специално искам да кажа. Кога ще разберете, че НАТО и САЩ се страхуват да воюват с Русия? Освен, че нямат потенциал и ресурс, имат страх, защото и най-глупавият, като се озове пред смъртта, някак инстинктивно усеща, че не е добре. Понеже днес чета поредните "класни" анализи как НАТО ще се бие лично с Русия, идващи от анализатор, който предрече преди година и половина включване на НАТО и България, ама не се включиха, искам да попитам, при положение, че натовските държави изпразниха военните си арсенали досега, с какво ще воюват с Русия? Вярно е, че ВПК-тата бичат на 4 смени в цялото НАТО. И все пак, помислете малко, това са 2 години пращане на оръжия в Украйна.

Има държави, които си дадоха целия военен арсенал, с какво ще воюват? Ето защо думите на Тръмп, че САЩ моментално ще напуснат НАТО предизвикаха толкова голям дрисък в алианса, че вчера се наложи Столтенберг да каже, че са одобрили удари на Украйна по цели дълбоко в Русия с F-16 или с Грипени. Тези приказки пред северните и западни части на алианса може и да минават, ама през източните трудно. Защото преди още да са заредили горивото на самолетите, летищата им няма да ги има.

Много се натискат да пробват тази истина, може и да я пробваме. Защото и ние сме вътре. НАТО си говори така, сякаш Русия я няма, парализирана е и ще чака самолетите да кръжат над главата и, че са се крият руснаците в бункерите. Нито САЩ, нито НАТО могат и ще воюват с Русия. А, и днес няма никъде информация за поразен военен полигон в Донецк и загинали руснаци.

Анастасия Гешева

3 Коментара

Констанца

преди 2 месеца

Абе, ало, Ангеле, няма ли да се скриеш с твоята Виагра? Хайде престани вече, че ми дойде до гуша с твойте простотии.

Коментирай

Ачо и аз я опитах,

преди 2 месеца

невероятна е питай жена си.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.