Не подценявайте момента в който паричната маса в обращение се свие и парите изчезнат от пазара

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ne-podcenyavayte-momenta-v-koyto-parichnata-masa-v-obrashtenie-se-svie-i-parite-izcheznat-ot-pazara/136834 SvobodnoSlovo.eu
Не подценявайте момента в който паричната маса в обращение се свие и парите изчезнат от пазара

По рабо БНБ каза, че ще предложи методика за оценка на риска, която банките да използват в кредитирането и тази методика явно е готова, защото от няколко банки чувам, че са приготвили нова система за оценка на риска. Какви са критериите няма да коментирам в момента, но прдвид, че кредитите за домакинства са 20% от БВП, ограничаването им ще подтисне инфлацията и ще отговори на исканията на ЕЦБ.

Как това ще се отрази на бизнесите и личните финанси на хората също няма да коментирам, но е хубаво да се подготвите за този момент. Това вече е индивидуално за всеки човек и бизнес, и предполага индивитуална и платена консултация.
Не подценявайте момента в който паричната маса в обращение се свие и парите изчезнат от пазара. Ще разпознаете началото по забавяне на плащанията, намаляване на поръчките, натиск за сваляне на цени...

Васил Кендов

2 Коментара

izo

2 days before

Тогава би трябвало лихвите по депозитите да се повишат. А който харчи предварително, нещо което още не е получил/изработил - ами негов проблем! Кредит/овърдрафт и т.н. освен за здраве - не благодаря. Винаги човек трябва да гледа да се простира малко по-малко от чергата си, за да може да маневрира като се наложи.

Коментирай

пълен бойкот

2 days before

Веригата Тмаркет е въвела плащане на опаковъчните торбички. Представяте ли си - плащате амбалажа, който е включен предварително в цената на продукта. Много хора вече избягват да пазаруват там. С тази си мярка скоро ще изгонят и последния си клиент. Дано скоро да фалират.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.