НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОИ СМЕ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ne-zabravyayte-koi-sme/5753 SvobodnoSlovo.eu
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ КОИ СМЕ!

Наглостта на САЩ по отношение на България днес има нови измерения. Американският конгресмен Клаудия Тени заяви, че "не са изключени санкции срещу България, ако продължават да създават пречки и излъчват негативизъм относно членството на РСМ в ЕС". Директна заплаха, че ако не скачаме според тоягата и не им изпълняваме заповедите, ще стане лошо.

Не знам САЩ какви са им точно националните интереси в Македония, но не виждам защо ние трябва да им ги защитаваме. Ние сме българи, тук е българска земя, българска държава, отстояваме си българската история, култура и език. Това са нашите - български национални интереси.

Както многократно съм повтаряла, няма как хора с държава на възрастта на раклата на баба ми, да разберат проблема ни със РСМ. За тях историята е нищо. Те си правят кумири от всеки камък, на който са застреляли поредният им каубой-престъпник в Дивия запад и си въобразяват, че имат история. Впрочем, ако трябва да пиша за тяхната история, то това ще е история на геноцид, кръв, убийства, робство и сегрегация. Така, че да си мълчат и да не се обаждат по такива въпроси, защото ръцете им са изцапани с кръв и насилие.

Смятам, че българското правителсткво, макар и проект на посолството, трябва да реагира срещу това недопустимо и нагло изказване на американската конгресменка. Нашата история и политика ще си я решаваме ние. Не забравяйте къде се намирате. Да, в момента сте купили голяма част от българските политици, имате военни бази тук, но не забравяйте и друго - 80 % от българите са русофили, а Русия е през един гьол, както казваме ние, разстояние. Не се опитвайте да ни плашите, не се плашим лесно. Можете да сте купили политиците, но българският народ няма да се примири с подобна роболепна позиция. Внимавайте в картинката, защото погрешната ви агресивна и нагла политика доведе дотам, че си тръгвате посрамени отвсякъде.

Добрите междудържавни отношения изискват да няма заплахи, включително от политици от подобен ранг. Защото ролята на световен полицай и армия вече започна да отеснява и притиска жестоко. Не сте само Вие! Не можете да с разпореждате с други държави! А Македония е болка и любов за българите! Кръв даваме, но българското не даваме! И няма някакви безродници да ни нареждат как да си предаваме историята и езика!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.