Ненавиждам лицемерието и фалшивата стадна съпричастност, за полиране на деградирали съвести!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nenavizhdam-licemerieto-i-falshivata-stadna-saprichastnost-za-polirane-na-degradirali-savesti/3501 SvobodnoSlovo.eu
Ненавиждам лицемерието и фалшивата стадна съпричастност, за полиране на деградирали съвести!

Пред очите ми е ужасът на атентата в Сарафово, сякаш беше вчера! По принцип услужливата ми памет отваря чекмедже след чекмедже, за да намери спомена за стотиците хиляди профили в социалната мрежа заменили профилната си снимка с такава на Българското знаме в знак на съпричастност с жертвите на терора- тук, у нас, пред стъписаните ни погледи!

Нямаше такива! Нито един! И разбирам....

Разбирам защо никой, никъде по света не уважава Българите!

От политиците, до обикновения редови Българин, всеки ни гледа с презрение!

Българина няма самоуважение! Няма принадлежност! Българина няма идентичност!

Никой не уважава лицемери и предатели, те сами не се уважават!

Стадо !Пошло и гнусно!

Криворазбрано чувство на социализация -ако не си част от масата , си аутдайдер и ще бъдеш отхвърлен! Страх от самота при отстояване на собствени принципи!

Избирате си престъпници да ви управляват, а днес развявате знамена в знак на съпричастност с други алчни престъпници, първопричина за терора и разпространението му по света, финансирайки и обучавайки тези, които ни убиват за пари! Не за религия - за пари! И влияние!

Ако мъртвите можеха да говорят, щяха да ни кажат да се спрем, да се огледаме, да помислим. Едва ли мъртвите биха поискали колони от оръжия да измиват съвети заради смъртта им. Смърт предотвратима и безсмислена, като във всяка война.

Днес мъртвите..... мълчат, както правят и онези живи, които разбират колко трудно се учат истините от историята. Смъртта е най-трудният урок за живите.

Днес светът трябва да се моли за душите на загиналите милиони във ежедневни войни, и за своята свяст ( която е напълно загубена), а не да дрънка още повече оръжия и да логорейства никому ненужни лозунги.

Живите, разбралите уроците, трябва да се смълчат на тихи, свои литургии в душите си.

Не, аз не съм Украйна, не бях Париж, не бях Донбас, не бях Нор-д-Ост, Сирия, не бях Сомалия, не бях Конго!

Съпричастност е нещо съвсем различно от позьорщина.

Ненавиждам лицемерието и фалшивата стадна съпричастност, за полиране на деградирали съвести!

Аз съм Българка!

А'ре майната ви, откачалки...

Силвия Георгиева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.