НОВИЯТ ГЛОБАЛЕН ФАШИЗЪМ...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/noviyat-globalen-fashizam/126671 SvobodnoSlovo.eu
НОВИЯТ ГЛОБАЛЕН ФАШИЗЪМ...

 

Случва се пред очите ни, но мнозина не го виждат, не искат или не могат. Демокрацията до голяма степен е премахната, но повечето хора изглежда са слепи за това. 

Държавите се управляват с укази, резултатите от изборите откровено вече не се решават в изборните секции, всяка наша дума се следи от цензурата...

 Мнозина смятат, че фашизмът е въпрос на история.Всъщност той не е изчезнал, а просто се е модернизирал и се появява в света като глобален проект, като транснационален капитализъм на заинтересованите страни, като глобално управление. 

Този нов фашизъм използва мощна пропаганда, модерни технологии и сложни психологически операции. Икономически силните, политическата каста, корумпираните учени и манипулативните медии движат заедно нещата в тази посока.

Пълното преустройство на обществата става толкова подсъзнателно, че по-голямата част от населението дори не го забеляза. За това можем да кажем на глобалните фашистки престъпници: “Шапка ви сваляме! Перфектно се справяте!” 

Под предлог, че искат да спасят планетата, глобалните фашисти всъщност имат само една цел: да спасят себе си и по този начин глобалната капиталистическа система. 

Те искат да разрушат европейските национални държави и да ги оставят да изчезнат в новия световен ред. Те също искат да завладеят Русия и Китай и да наложат собствената си воля и на двете в желания еднополюсен свят.

Освен това глобалните фашисти искат да превърнат в обект на търговия не само природата, но и самите хора - чак до клетката и човешкия геном… 

Но пълна комерсиализация на човешките същества може да се осъществи само в режим на насилие от нов вид, който добавя нови към старите насилствени апарати, познати от векове - армията, тайните служби и полицията.

 Този нов режим на насилие повечето хора не бива да разпознават като такъв. Както изглежда, глобалните фашисти засега успяват и в това.

Понастоящем човечеството живее във фаза на преход, по думите на Световния икономически форум, и бързото тотално преструктуриране на националните държави може да се осъществи само с драконовско-диктаторски мерки в ущърб на народите. Тези мерки, обаче се „продават” на човечеството като разумни, наложителни и дори абсолютно необходими. 

Затова глобалните господари прибягват до поредица от предизвикани “извънредни положения”. Корона кризата беше пилотния им проект. Със сигурност ще последват и други. 

Извънредното положение трябва да се превърне в диктаторско постоянно състояние, в новото нормално. 

Така западните демокрации трябва да бъдат заменени от тоталитарно - дистопично -техно- феодален ред.

Управляващите елити винаги са знаели, че едно уплашено, разделено, хаотично общество може лесно да бъде контролирано. Така наречените широки народни маси са били - в продължение на векове - играчка на силните. 

 Днес, за да объркат хората и да придвижат тоталитарния дневен ред, те прибягват до нова “технология” - много термини бяха обърнати с главата надолу и вече са свързани с нови пропагандни послания, които трябваше да изглеждат прогресивни и демократични.

 Така национализмът стана интернационализъм,

ксенофобията и расизмът - мултикултурализъм,

войната - "хуманитарна интервенция",

капитализмът - "Четвъртата индустриална революция" и "Зеленият нов курс",

парламентарната демокрация - "консолидирана демокрация", управление в рамките на конституцията - извънредното положение "за доброто на всички",

правото - експериментално право,

международното право - "основаният на правила ред",

критичен политико-икономически анализ - проверка на фактите и събуждане (woke),

критиците на системата - теоретици на конспирацията и антисемити,

хуманизмът - трансхуманизъм за оптимизиране на хората,

обществото - самодостатъчният автономен индивид,

двойният пол - трансджендъризъм ...

Националната държава скоро ще бъде изчистена и заменена от глобално управление. Предишните национални правителства трябва да налагат неговите директиви в отделните държави и след това да действат като приватизирани репресивни режими на международната корпоративна икономика.

 Частната собственост(за масата) трябва да е нещо от миналото и експроприацията трябва да донесе щастие на лишените от собственост: „Не притежаваш нищо и си щастлив.” 

Основната цел на цялата “операция” е „Великото рестартиране“, „Голямата трансформация“, тоест Четвъртата индустриална революция в сърцето на Европа и по света.

Големият проблем на транснационалната каста са критично мислещите хора. Глобалистите ги виждат като заплаха за своята власт и ще се борят с тях до смърт, използвайки всички престъпни средства. 

Ние, от своя страна, критично мислещата част от обществата, трябва да се борим с всички възможни и невъзможни средства срещу новия глобален фашизъм.

 За да покажем, че сме много и разбираме всичко това, трябва силно и ясно кажем: знаем, че вие сте една глобална мрежа, криминокрация, която контролира всичко зад кулисите, от WEF до СЗО, от ООН до ЕС, от BlackRock до Световната банка и ни е ясно, че искате да приватизирате света и да преформатирате цялата ни цивилизация, но вашите планове, господа, няма да се осъществят! 

Иван Спирдонов

По материали от книгата на Улрих Мис "Новият фашизъм"

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.