НС не е представително, за мен е и нелегитимно

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ns-ne-e-predstavitelno-za-men-e-i-nelegitimno/139053 SvobodnoSlovo.eu
НС не е представително, за мен е и нелегитимно

Решението на Конституционния съд беше очаквано и предварително известено. То е функция и закономерност на общ голям корен: катастрофата на държавността.

Държавата няма външна политика.
Държавата няма вътрешна сигурност.
Държавата е в институционален разпад.
НС не е представително, за мен е и нелегитимно.
Настоящите политическите субекти са кухи структури без истинска електорална тежест и доверие.
Очевидно вече и КС е институция, която е компрометирана.
България е държава без държава.

Единствената легитимна в момента и с все още съществуващо обществено доверие, но и приета добре освен на Запад, но и на Изток, е Президентската институция. Последното уточнение е много важно - наличието на доверие, което позволява разговор и с Москва, Пекин и Техеран, освен със западните партньори.

Системата трябва да бъде взривена. Мирният път за постигането на тази цел е Президента да я взриви отвътре, директно, лично и с хора с авторитет, които да са готови да рискуват. По-добър, по-съзидателен момент няма да има от предстоящите месеци.

Ако мирния път е невъзможен остава революционния. Моето притеснение е, че него няма кой да го започне и да го износи като кръст. За него трябва обща осъзнатост и жертвоготовност. Българинът ще се събуди тогава, когато му вземат територия или му влязат в къщата.

Станислав Бачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.