Няма сила, която да спре глупаците да правят глупости

https://svobodnoslovo.eu/mrezhata/nyama-sila-koyato-da-spre-glupacite-da-pravyat-gluposti/111603 SvobodnoSlovo.eu
Няма сила, която да спре глупаците да правят глупости

Няма сила, която да спре глупаците да правят глупости. Няма сила, която да накара слепите духом да прогледнат. Няма сила, която да накара българина да се мята от Спасител на Спасител и сам да си копае ямата, в която ще бъде погребан!

Когато 2009 година говорех, че това хубаво готино момченце с кожената тужурка, което се прави на мачо, ще ни докара до катастрофа, го подценявахте, а мен критикувахте, че не харесвам новия Спасител на нацията. Същото беше и със Слави Трифонов. И Радев. А как ме критикувахте, че се подигравах още в началото и казвах, че Кирил Петков и Асен Василев за чеп за зеле не стават, била съм им завиждала, те дошли чаааак от чужбината да ни оправят. Е, с 200 оправиха ли ви? Оправиха ви.

Подценявате малкото прасе и малкото зло. Обикновено стават голяма свиня и голямо зло. Ако не бъдат пресечени из корен още в началото. Мантрата "ама няма кой" и "ама те сега са полезни", ще ни докара всинца ни до блатото, в което несъгласните с партийната линия ще бъдат пращани в урановите мини. Или по-вероятният сценарий - поредният "златен пръст" ще го отречете, оплюете и със същия хъс ще се метнете да възхвалявате следващият бог с глинени крака, който ви обещава, че ще ви спаси.

Думите са прекрасни. Стига зад тях да стоят морал, почтеност, честност и България на първо място. Когато зад думите стоят див популизъм, ненадминато его, суета и алчност, всъщност ви правят на камилчета за нечии лични интереси.

Запомнете - НЯМА ПРИЕМЛИВИ КОМПРОМИСИ, НЯМА ПО-МАЛКО ЗЛО!!!

Примирила съм се, че три десетилетия всеобщото изглупяване ни води до картинката с оная овца, паднала в канавка, която я изкарват и след няколко малоумни подскока пада в същата канавка!

Бог да пази България!

Елена Гунчева-Гривова

4 Коментара

Доброглас

преди 11 месеца

Адмирации, г-жо Гунчева! И амин (в смисъл така да бъде): Бог да пази България - българската земя и българския народ! Единствено духовното въздигане, за което всеки от нас носи лична отговорност в своя малък свят и живот, може да доведе до обновление на цялото общество към добро.

Коментирай

Катя

преди 11 месеца

Може ли една вяра в някой измислен политик, все едно манекен от витрина да управлява държава и някой от хората да му се хващат,че кухия манекен ще ги води към светлото бъдеще.Вярата е в Бог и в нашите общи умения и възможности,не в кухи манекени.

Коментирай

Това е ...

преди 11 месеца

https://youtu.be/O_KTNSJTBf8

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.