Остава да видим какво ще се случи с Армения за да разберем какво ще се случи и с всички нас. Определено няма да е нещо хубаво!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ostava-da-vidim-kakvo-shte-se-sluchi-s-armeniya-za-da-razberem-kakvo-shte-se-sluchi-i-s-vsichki-nas-opredeleno-nyama-da-e-neshto-hubavo/117507 SvobodnoSlovo.eu
Остава да видим какво ще се случи с Армения за да разберем какво ще се случи и с всички нас. Определено няма да е нещо хубаво!

Трагедията на арменците от Нагорни Карабах/Арцах достигна своята най-драматична фаза. Над 100 000 (от 120 000) жители напуснаха своите исторически земи. Илхам Алиев, президент на Азербайджан заяви, че в Нагорни Карабах са заселени вече 2,3 хил. азери. Към края на тази тодина се очаква техният брой да достигне 5,5 хил.

Събитието е невъобразимо за XIX-ви век. Но е факт! Въпреки, че Алиев се опита да успокои арменците, че няма да има етническо прочистване, хората панически бягат. Страхът и етническата нетърпимост са огромни. Засега няма реален шанс за мирно съжителство между арменци и азери. В жителите на Арцах тече арменска, грузинска и азербайджанска кръв. Но всички те имат арменско етническо самосъзнание.

Всички велики висши военни на Руската империя и СССР от арменски произход са карабахци. Арцах е 10-тата от 15-те провинции на Велика Армения (190 г. пр. Хр. до 387 г. сл. Хр.). Голямата игра продължава в Задкавказието. Арменският премиер Никол Пашинян, кадър на Сорос е „инструмент“ на Запада и работи за изхвърлянето от региона на Русия. Дали това ще се осъществи или не е неясно. Турция и Азербайджан играят своя собствена игра в Задкавказието. САЩ и ЕС не считат, че всички ходове на Илхам Алиев и Реджеп Ердоган влизат в тяхната геостратегия.

Никол Пашинян предаде древния Ахцах, който бе душата на арменците. Днес те са изумени на резултатите от предателството на своя премиер. Но същите тези арменци го избират два пъти подред. Има нещо шизофренично в поведението на арменския народ, който е оцелял през вековете единствено и само благодарение на Руската империя и СССР. Арменците показаха висша степен на неблагодарност към руснаците. Според християнството най-големият грях е проявата на неблагодарност. За нея Господ наказва най-жестоко. Цовинар Бархударян, който напусна Арцах написа: „Прости, че не ми стигнаха сили да умра в твоите ръце... Сега аз знам, че умиращият също мечтае... Умиращият арцахец, да умре в Арцах и земята да прости нашето отсъствие... Аз ще взема само Библията и Атласа на Република Арцех“. Тепърва ще станем свидетели и на другите последствия от предателството на Никол Пашинян. Завесата не е спусната окончателно. Под въпрос е бъдещето на самата Армения. Какво ще остане от нея. Битката за Зангезурския коридор свързващ западен Азербайджан с Нахичеван, ексклав на Азербайджан, който граничи с Турция, тепърва предстои.

В арменската област Сюник (Зангезур), през която преминава въпросният коридор никнат като гъби чужди консулства. От септември 2022 г. в областния център Капан работи консулство на Иран. Франция се готви да открия консулство в града. Русия има консулство в Гюмри, където е руската военна база. Но се готви да бъде открито и руско консулство в Капан. Иран даже предлага Зангезурският коридор да бъде прехвърлен на иранска териритория и да заобиколи Армения. Илхам Алиев иска от Ереван 100 млрд. дол. обезщетение за арменската окупация на Нагорни Карабах. И предлага да бъдат заплатени със Зангезурския коридор, с арменска земя. 

Днес България се управлява от колективен „Никол Пашинян“. България върви по стъпките на Армения. Българите зомбирани продължават да гласуват за своя колективен „Никол Пашинян“. Остава да видим какво ще се случи с Армения за да разберем какво ще се случи и с всички нас. Определено няма да е нещо хубаво!

Боян Чуков

12 Коментара

някой си

11 months before

Фалшифицират изборите. Хората не гласуват така, както изкарват резултатите! И у нас е така. Машинките, машинките вършат работата.

Коментирай

някой си

11 months before

Фалшифицират изборите. Хората не гласуват така, както изкарват резултатите! И у нас е така. Машинките, машинките вършат работата.

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

Кеворкян дума не обелва за Нагорни Карабах. Хекимян и той си трае...

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

Арменец влиза в магазин за бельо, чийто собственик е евреин. - Искам 20 черни сутиени размер 85 Д. Евреинът: - Разбира се, но черни намирам трудно и цената им е 15 лв. за брой. - Няма значение - казал Арменеца - плащам. Взел покупката и си тръгнал. След седмица се връща пак. - Искам 30 броя черни сутиени размер 85 Д. - Да, разбира се - казал евреинът - но е толкова трудно да ги доставям и цената им скочи на 25 лв. за брой. - Няма значение, плащам - казал Арменеца, платил си покупката и след седмица, пак при евреина. - Искам 100 броя черни сутиени размер 85 Д!

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

- Да, но цената им скочи много - казал евреина - изключително трудно е да ги доставя; по 75 лева за брой са вече. - Няма значение, плащам - отговорил Арменеца. Докато опаковал поръчката, евреинът, разяждан от любопитство попитал: - Извинете, но ще ми кажете ли какво ги правите толкова много сутиени? - Режа ги през средата и ги продавам като еврейски шапки по 200 лв.

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

- Знаете ли какво е истински търговец? - Този, който купи от арменец и успее да продаде с печалба на евреин.

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

Научно фантастична приказка: - По улицата върви беден евреин. От скъсания му джоб пада жълтица. След него върви арменец миньор. Затичва се, взема жълтицата, догонва евреина и му я връща.

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

Вървят трима арменци по улицата, пред тях се разхожда красива девойка. Единият арменец казва: - Ех, за да преспя с такава девойка, бих дал и пет хиляди! Вторият: - Какви пет, аз и десет не бих пожалил! Третият: - Абе, вие добре ли сте?! Такава красавица трябва да първо да я облечеш, да я обуеш, да й подариш скъп автомобил, да я водиш всяка вечер на ресторант! Девойката се обръща: - Извинете, а кой от вас се обади трети? Арменците: - Върви си, върви си, не се бъркай в чужди разговори...

Коментирай

Червената шапчица

11 months before

Арменец е звание, евреин е призвание, циганин е професия, българин е съдба.----- Най краткият виц? Арменец-миньор.

Коментирай

клетия индианец

11 months before

Само янки, башибозук и многооо отворено общество.

Коментирай

албена

11 months before

Чудесен коментар! Лошо е, обаче, че изцяло покрива и българската реалност.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.