ПЕТКОВ ИЛИ БОРИСОВ РАЗСМИВАТ ПОВЕЧЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/petkov-ili-borisov-razsmivat-poveche/5055 SvobodnoSlovo.eu
ПЕТКОВ ИЛИ БОРИСОВ РАЗСМИВАТ ПОВЕЧЕ

Мнозина ще кажат, че задавам отговор. И ще са прави. Първо да уточним. Тия, дето се присмиват на Киро, не се смеят на Бойко. Те по-скоро се прехласват от втория. Мутрата от Банкя е неповторим комедиант.

Лафовете и бисерите, които изръси за 12 години на власт, няма да се съберат и в многотомните съчинения на др. Тодор Живков. Мисирките, ПКП, убития дядо... Нямат край словоизлиянията на „човека от народа“.

Някои сигурно се смеят и на Киро, но те ще са сред хората, които крият портрета на Бойко до сърцето си. Премиерът по-трудно се справя с писаното, отколкото с устното слово. Понякога обърква ударения и словоред. Истината е, обаче, че видимо полага усилия да се поправи.

При експремиера тези стилистични особености нямат никакво значение. Няма да е лошо някой тв продуцент да събере всички цветисти бисери на Борисов и да натъкми сериал по bTV Comedy. Макар че много от изреченото от него звучеше по-скоро зловещо, отколкото майтапчийско...

Владимир Танев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.