ПОРЕДНАТА СТЪПКА КЪМ НОВИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ - В БРЮКСЕЛ ОБМИСЛЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БРАКУВАНЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ НА НАД 15 ГОД.

https://svobodnoslovo.eu/komentar/porednata-stapka-kam-noviya-feodalizam-v-bryuksel-obmislyat-zadalzhitelno-brakuvane-na-avtomobilite-na-nad-15-god/126304 SvobodnoSlovo.eu
ПОРЕДНАТА СТЪПКА КЪМ НОВИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ - В БРЮКСЕЛ ОБМИСЛЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БРАКУВАНЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ НА НАД 15 ГОД.

ПОРЕДНАТА СТЪПКА КЪМ НОВИЯ ФЕОДАЛИЗЪМ - В БРЮКСЕЛ ОБМИСЛЯТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БРАКУВАНЕ НА АВТОМОБИЛИТЕ НА НАД 15 ГОД. 

Застаряващият автомобилен парк на ЕС стана причина Европейската комисия да предложи мерки за намаляване на експлоатационния живот на автомобилите. Новият регламент, предложен от Комисията и очакващ одобрение от Европейския парламент и Съвета, въвежда концепцията за „остатъчно превозно средство“. Това са автомобилите на над 15 години. 

Затова се предвижда да се въведе забрана за ремонта и продажбата на такива коли и собствениците им да бъдат задължени да ги бракуват. 

Както се досещате, това в огромна степен се отнася за България. Средната възраст на автомобилния парк у нас е около 20 год. 

Новите коли поскъпнаха неимоверно само за последните 4 години (уж защото по време на ковид кризата нямало чипове). Базовата чисто нова Kia ceed в средата на 2019 година (когато излезе актуалния, произвеждан и днес модел) струваше 28000 лева, а сега струва 42000. Същото е и при другите марки.Dacia Duster в 2017 струваше 20000 лева, сега базата е 35000.

Разбира се, смешно е да вярваме, че има някаква свободна конкуренция. Тогава, в 2020, Peugeot първи надуха цените и после ги последваха и останалите. 

Както и във всички останали сфери на индустрията, и тук има картелни споразумения, а не някаква свободна конкуренция. 

Когато започнаха да поскъпват новите автомобили, джамбазите на момента вдигнаха цените на старите до небето. Затова днес в mobile.bg можете да видите такива комедии - например Citroen(!!!) на 4-5 години и на незнайно колко километри и катастрофи се продава горе долу на цената, на която собственикът му го е купил чисто нов от магазина. 

И какво излиза - масата българи (защото реалната чиста средна заплата извън София не е повече от 1500 лева) няма да могат да си купят нито нова, нито стара кола, а ще бъдат принудени да бракуват старите си коли си и да останат без личен транспорт. 

Лакърдиите на управляващите за вдигането на доходите са ясни, обаче се вдигат и цените. Защото и новите и старите автомобили продължават да поскъпват и в 2024 год. 

Към това трябва да добавим и постоянно растящите цени на горивата и увеличаващите се застраховки. 

Една лесна сметка - за да кара дори нова Dacia Sandero (27000 лв.базова цена- нак-евтината нова кола на пазара), нашенецът трябва да плати към 7000 лева първоначално, после лизинг 350-360 лв. плюс около 150 лв. данъци и застраховки всеки месец - общо 500 и нагоре. И на всичкото отгоре ще има накрая на лизинга да изплати и т.нар. "остатъчна стойност" - още към 3000 лв. Да не говорим, че Sandero много трудно може да се впише в понятието семеен автомобил. Ако искате нещо по-добро, всичко се умножава поне по 2!

Ерго - не са много българите, които ще могат да си позволят дори и компромиси като Sandero. 

Излиза, че господарите просто искат да ни лишат от поредната форма на свобода - личния транспорт. След множеството решения за налагане на всякакви цензури, вече няма да можем и да пътуваме свободно. Това ще остане приоритет само на богатите. 

Всичките ала-бала за еко, меко и климатични промени, разбира се, са пак съвсем празни приказки, криещи цялостната задача на новите малтусианци за мачкане и намаляване на човешката популация. 

Защото описаното в този пост не се отнася само за България и ако не направим нещо, ако не се разбунтуваме и да върнем света към нормалност все повече ще се превръщаме в крепостни селяни, безполови, безрасови, бездетни, безродни, безбожни и безмозъчни крепостни селяни, каквато всъщност е и генералната цел на управляващите света сатанисти и тяхното “голямо зануляване”. 

Иван Спирдонов

6 Коментара

те тия

преди 3 месеца

трябва да ядат бой, друго не ги оправя.

Коментирай

те тия

преди 3 месеца

трябва да ядат бой, друго не ги оправя.

Коментирай

протестър

преди 3 месеца

ЧЕСТИТО! ПОРЕДНИЯТ НАГЪЛ ГРАБЕЖ!!! Плащаме нов данък за въглеродни емисии за автомобилите и жилищата си. https://obektivno.bg/plashtame-danak-za-vaglerodni-emisii-za-avtomobilite-i-zhilishtata-si/

Коментирай

Алито от София

преди 3 месеца

Това доказва че и в Европейския съюз се избират като в България, никой не го интересува дали имаш пари да си купиш подходяща за годините кола, и щеш не щеш се качваш на градския транспорт, градския транспорт вижда че има много потребители, и, ми естествено, вдига цената на билета, картата, ние само бучим по между си, но не и на площада, и си купуваме колело, до тук добре, ами зимата, но тези европейски крадци не спират да измислят какви ли не вредни неща за хората

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.