Предаността на Европа към НАТО я прави васален континент.Какъв е смисълът от НАТО?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/predanostta-na-evropa-kam-nato-ya-pravi-vasalen-kontinentkakav-e-smisalat-ot-nato/124575 SvobodnoSlovo.eu
Предаността на Европа към НАТО я прави васален континент.Какъв е смисълът от НАТО?

Предаността на Европа към НАТО я прави васален континент.Какъв е смисълът от НАТО? 

Предаността към НАТО ще ускори постепенното плъзгане на Европа към статута на васален континент,пише бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис в Unherd. 

По примери от историята на Гърция той показва, че НАТО не гарантира развитието на демокрацията и съветва Украйна да остане извън алианса. Членството в алианса не е гаранция за демокрация,според Янис Варуфакис и той разказва за ESA, гръцката версия на Гестапо,военния режим на черните полковници.

Само преди половин век три от сегашните държави-членки на Европейския съюз бяха фашистки диктатури: Португалия, Испания и Гърция. Тази история за западноевропейските народи е актуална сега. 

Гръцкият фашистки преврат е част от дълга поредица от държавни преврати, организирани от ЦРУ по целия свят, от преврата през 1953 г., който свали Мохамед Мосадек, последният демократично избран министър-председател на Иран,до убийството от генерал Аугусто Пиночет на президента Салвадор Алиенде през 1973 г. в Чили,завършва Янис Варуфакис.

Двете бивши империи,Русия и САЩ,сега възстановяват зоните си на контрол и влияние, намират своите пресечни точки и в Източна Европа и България. Чуждите агенти от сглобката,не могат да насмогнат на кое посолство и на коя чужда държава да служат.Очакват се мирни преговори.

Да погледнем в историята:Ялтенската конференция е проведена от 4 до 11 февруари 1945 г. на Кримския полуостров. Вероятно е и новата конференция,също да се проведе в Ялта,но Британия едва ли ще присъства. Суровата реалност е, че инициативата премина към Русия.В сегашната ситуация Москва е уверена в своите сили и не проявява интерес към тях, освен,когато Украйна обяви безусловна капитулация. 

В Ялата,Рузвелт, Чърчил и Сталин дискутират въпросът за възстановяването и преустройството на държавите от Европа и сферите на влияние. По време на конференцията, силите на маршала на Червената армия Георгий Жуков са на 65 км. от Берлин и Сталин се чувства в силна позиция и до голяма степен диктува условията. 

Бъдещият държавен секретар на САЩ,Джеймс Ф. Бърнс,по-късно коментира: „Въпросът бе,не какво ние,Западът ще позволим на руснаците да направят, а какво можем да накараме руснаците да направят“.

Йордан Халачев

3 Коментара

Пламен

преди 3 месеца

НА(срано)ТО, Мамата сий бало и Лесбо-Гейташка организация.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.