Прибрах се у дома си спокоен, че сме свършили нещо добро за всички учени и преподаватели

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pribrah-se-u-doma-si-spokoen-che-sme-svarshili-neshto-dobro-za-vsichki-ucheni-i-prepodavateli/129375 SvobodnoSlovo.eu
Прибрах се у дома си спокоен, че сме свършили нещо добро за всички учени и преподаватели

Днес беше един от най-важните ми дни в НС. Гласувахме и приехме на второ четене Закона за висшето образование, в който по радикален начин променихме заплащането на преподавателите и учените в университетите и научните организации.

От години системата тънеше в мизерия, винаги опосредствена от министрите на финансите. Днес беше друго, прибрах се у дома си спокоен, че сме свършили нещо добро за всички учени и преподаватели, продължаващи работата си у нас.

Горд съм, че участвах в тази промяна. Срам за тези, които искаха пак да отложат действието на закона за някога. Благодаря на колегите, подкрепили закона и спорещи с часове дебати в зала, комисии и работните групи.

Андрей Чорбанов

1 Коментара

Червената шапчица

преди 1 месец

БАН - професор Пенка Петрова и този профан Андрей Чорбанов чукаха костилки от бадеми и казаха, че правят българска ваксина против ковид19. После тези шарлатани поискаха 80 милиона от държавата за тъпата си дейност, но Боко им отказа. Андрей Чорбанов е толкова професор, колкото аз съм Мис свят. Денков бил академик ха ха ха... Кирцата измислил пробиотик... Знаете ли колко професори има по футбол - бедна ви е фантазията...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.