ПРОПАГАНДНАТА ШИЗОФРЕНИЯ СЛЕД ИЗБОРА НА ПАТРИАРХ ДАНИИЛ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/propagandnata-shizofreniya-sled-izbora-na-patriarh-daniil/137156 SvobodnoSlovo.eu
ПРОПАГАНДНАТА ШИЗОФРЕНИЯ СЛЕД ИЗБОРА НА ПАТРИАРХ ДАНИИЛ

Шизофренично и отвратително е това, което правят някои пропагандни предприятия, в каквито за съжаление се превърнаха телевизиите, след избора на новия български Патриарх.

С изключение на БНТ, която е сравнително по-умерена, останалите две пропагандни гнезда – БТВ и Нова, преминаха всички граници.

Хора, вчера беше избран нов български Патриарх, а не министър или съпредседател на партия. Или член на някой държавен регулатор, или кмет на район „Средец“ в София например.

Няма и няма угодия.

Патриарх Максим някога бил избран с решение на Политбюро на ЦК на БКП. Това се набива в главите на гледащите телевизии.

Патриарх Неофит пък се оказа агент на Държавна сигурност – за радост на генерал Атанасов.

Сега новоизбраният Даниил пък е руснак – изказал се против гоненето на руските свещеници от София, нещо не бил осъдил Путин, както си му е редът и така нататък.

И това ако не е намеса в работата на Църквата, здраве му кажи. Ама Даниил бил много млад, ама бил намусен, ама не бил говорил както очакват да говори, нямал административен опит.

Целта е една – да се хвърля кал по този монах, приел послушанието и избора на Патриарх.

Професор Христо Матанов беше направо болен, че да избрали дядо Даниил за патриарх. Професорът е добър историк, но политическите му пристрастия и желанието му са се прави на политик в случая са неуместни. Той, разбира се, е бил висш държавен чиновник, отговарящ за църквата в България, но това не му дава право да представя избора на Патриарх като борба на две лобита. Добре, че ни го казва професор Матанов, че ние не можем да се сетим. Искат от новия Патриарх – монаха Даниил, още утре да канонизира за светци мъчениците на комунизма. Ако има такива, да ги канонизира. Но тогава нека да кажа пък аз, че в такъв случай, дядо Максим и дядо Неофит – бившите ни Патриарси, трябва да бъдат канонизирани също за светци, защото, ако си спомняте, веднага след като ни освободи демокрацията, сини боголюбци разцепиха Българската православна църква на две. Най-„милеещите“ и „христолюбиви“ сини божии чеда не се посвениха по политически причини да направят два синода и да пръскат спрей през ключалките на Светия синод в очите на тогавашния патриарх Максим. Такава каноничност ги беше обзела чедата на новата синя църква, че се изпоизбраха за нула време за епископи, владици и патриарси. Христофор Събев, ако си спомняте, се облече в епископски дрехи и се правеше на пророк. Страшна и тъжна комедия.

Сипят се обвивения върху прясно-прясно избрания ни Патриарх, че не бил изчакал Вартоломей две минути при започване на интронизацията, че много го хвалели по руски сайтове след избора, изобщо – че имало много държава при тоя избор и при тази интронизация. Как пък един път не запомних нещо да се случи в тая държава – от избор на Патриарх и Президент до избор на кмет и общински съветник, който, ако не е изгоден за така наречените десни, да е правилен и легитимен. Някога беше комунизмът главният ориентир, сега главният ориентир е Западът, евроатлантическите ценности и смяната на Иван Гешев например. Путин е заел ролята на Чичо Сам и на Дявола, а Зеленски играе ролята на Фидел Кастро и на Че Гевара едновременно.

Виждали ли сте някога как се пълнят суджуци? Първо се мели месото – важно е да стане на хубава кайма, слагат се разни подправки, престоява каймата, а после чрез машинката за мелене на месо започват да се пълнят едни дълги-дълги черва. Е това правят сега – искат да ни смелят на кайма и да ни натъпчат в червата за наденици.

Няма ли кой да им каже на тия пълначи на наденици, че новият български Патриарх беше избран и заради тяхното престараване, че новият български Патриарх беше избран и заради това, че дойде Вселенския, че се плюеше непрекъснато и срещу Даниил, и срещу Гавриил по руска линия и че всичко, което се случи, е и заради преминатата мяра, заради пълното самозаслепение.

Как мислите, на Бог дали не му писна да гледа това? Дали не му омръзна на Бог само едни от овцете в неговото стадо да са божии, а другите да не стават за нищо друго освен за отлъчване?

Смирете се пред избора за нов Патриарх и отидете да запалите по една свещ в Храма, докато си почивате от телевизионни изпълнения и пропаганда.

Николай Милчев

7 Коментара

Диди

3 days before

СТРАШНИ ЕВРОАМЕРИКАНСКИ ПОПЪЛЗНОВЕНИЯ И В БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА. КОЛКО ЮДИ И САТАНИ...

Коментирай

Реалист

2 days before

Поздрави за автора, писателят със сърце си е истински писател. Дай боже, повече такива! Много не разбирам от църковни работи, но съм вярваща и благодаря на Бог, че в трудни моменти ми пази непокорната женска глава - мога да разкажа за два случая, но не е моментът. Между другото, чета от няколко дни по форумите, поне мога да преценя познавачите по изказа, всички се радват! Да е жив и здрав новият български патриарх!

Коментирай

Слава на Бога!

2 days before

Църквата ни устоя на натиска на западнали политици и на фанариотските попълзновения. Загасете телевизорите - няма да загубите нищо, а ще спечелите душевно равновесие, критична мисъл и сила на духа. Здраве и дълголетно богоугодно служение на патриарх Даниил! Има надежда за бъдещето ни!

Коментирай

BLIMAN

2 days before

-...от много време тези, които се оформиха като "десни" се доказват непрекъсното, и са толкова зомбирани, че освен евроатлантически ценности майче друго не знаят. За мене лично ми беше много приятно да видя нацупената мутра на гръка Вартоломей и в същото време ме обхвана радост от това, че Президетът и новият патриарх Даниил отидоха заедно до гроба на незнайния войн...? България намира малко по-малко верния път и се пробужда от Западния мрак на педерастията и либерализма, които не носят нищо добро на обикновнния българин.

Коментирай

Варна

2 days before

Бог да пази Патриарха !На мисирките на НОВА и БТВ никой не се връзва,както и на ,,правилните"коментатори,които канят.

Коментирай

Emigrant

2 days before

Браво на автора! Браво и на BLIMAN за наблюдателността! Вятърът на промяната обърна посоката! Много сега ще бързат да обърнат палачинките. А такива като Ал-Йо ще си извадят от нафталина партийните книжки на БКП, и ще очакват точния момент за раболичаване на паразитния Евроатлантизъм.

Коментирай

Emigrant

2 days before

Браво на автора! Браво и на BLIMAN за наблюдателността! Вятърът на промяната обърна посоката! Много сега ще бързат да обърнат палачинките. А такива като Ал-Йо ще си извадят от нафталина партийните книжки на БКП, и ще очакват точния момент за раболичаване на паразитния Евроатлантизъм.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.