Резил и още нещо

https://svobodnoslovo.eu/komentar/rezil-i-oshte-neshto/122587 SvobodnoSlovo.eu
Резил и още нещо

Оня ден се оказа, че за срещата в Скопие самолетът с руския външен министър на борда Сергей Лавров все пак не е минал през нашето въздушно пространство, защото властите ни са забранили на говорителя на руското МВнР Мария Захарова, която също е била на борда, да прелети над България.
Това не е просто дребнавост и несъстоятелност, а ненужно докарване на нашите управляващи пред доминиона, което ще ни струва твърде скъпо. Освен това ни прави да изглеждаме в очите на нашите съседи и останалия свят като пудели на Вашингтон и Брюксел, което е обида за националното ни достойнство. Как така руският външен министър може да прелети над главите ни, а говорителят на същото ведомство - не.

Имаше подобен скандал с Мария Захарова и преди години, пак по смехотворнни причини. Ако си спомняте, Захарова беше критикувала създаването на временна комисия в парламента за намесата на Русия във вътрешните работи на нашата държава. Тогава станахме предмет на мощни международни подигравки.

Успоредно с това външният ни министър Мария Габриел демонстративно напусна срещата в Скопие заради Лавров. За един ден - две издънки от името на България.
"Спрямо моите ценности и България, член на ЕС и НАТО, не мога да бъда на една маса с хора, които имат антибългарски и антиевропейски прояви", обясни действията си Габриел.
Но пропусна да отбележи, че преди Русия да ни назове "неприятелска страна", ние доста се постарахме: затворихме си въздушното пространство за руски самолети, подкрепихме санкциите срещу Русия, независимо, че това удари здраво по енергетиката и съответно по икономиката ни.

В същото време Габриел с охота отиде в Скопие, т.е. в държава, чиято външна политика е абсолютно неприемливо враждебна към България. От Белград Вучич ни се присмя, като ни посъветва да не ревнуваме, че македонците харесвали повече сърбите от нас.
Не може държава като нашата да си позволява подобно поведение, след като връзките ни с Русия са в ключови сфери на енергетиката. От това страдаме всички и никой в ЕС не си го позволява.
Причината за това идиотско поведение обаче е в простичкия и тъжен факт на изключителната професионална непригодност на онези, които движат външната политика на страната ни от няколко десетилетия. В дипломацията колкото повече се фръцкаш, толкова повече олекваш, и започват да приемат страната ни несериозно.

Не заслужаваме такова управление. Защото лицето продава всичко останало, а тези от Сглобката цапат лицето ни и продават всичко родно наред, че и себе си дори, без оглед на последствията. После всички ние ги плащаме.

автор:Нора Стоичкова

duma.bg

7 Коментара

Вълк

преди 4 месеца

Нямам никакво намерение да бера срама на жирафката! Първо- тая е никоя. Второ- е чужда гражданка: за справки- фамилия- небългарска. Пребивавала през целия си живот на вражеска територия! Трето: Г-н Лавров в изказванията си рязко разграничи вражеските власти от народите. Това разбрах. Да не цитирам. Цитатите всеки може да си ги извади.

Коментирай

ГАБИ

преди 4 месеца

ГОСПОЖАТА ГАБРИЕЛ ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДИНСВЕНО И САМО СЕБЕ СИ.НЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ НЕ СА МОИ,А КОГАТО НЯМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И НЕ ЗАЩИТАВАШ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ,ГЛЕДАШ КАКВО ПРАВИ БЛИНКЕН И ПОВТАРЯШ НЕГОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ…ОБИДНО ЗА БЪЛГАРИЯ.ПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАРА НА «ВЪЛК».ВЕРНИ НЕЩА ПИШЕ ТОЙ ИЛИ ТЯ.

Коментирай

ГАБИ

преди 4 месеца

ГОСПОЖАТА ГАБРИЕЛ ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДИНСВЕНО И САМО СЕБЕ СИ.НЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ НЕ СА МОИ,А КОГАТО НЯМАШ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ И НЕ ЗАЩИТАВАШ НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ,ГЛЕДАШ КАКВО ПРАВИ БЛИНКЕН И ПОВТАРЯШ НЕГОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ…ОБИДНО ЗА БЪЛГАРИЯ.ПОДКРЕПЯМ КОМЕНТАРА НА «ВЪЛК».ВЕРНИ НЕЩА ПИШЕ ТОЙ ИЛИ ТЯ.

Коментирай

Ралица

преди 4 месеца

Така е !!!!!

Коментирай

Ралица

преди 4 месеца

Така е !!!!!

Коментирай

друг индианец

преди 4 месеца

А къде сме ние,поробеният "народ",това несъществуващо образУвание,което стои,мълчи и по робски покорно понася цялата тази гавра ,от овластени от покрството , недоразуменя, нищожества, като въпросната габриелка?!Разберете,ние,така нареченият "народ",стоим много,много под тях,ЗАЩОТО ВСИЧКО,КОЕТО ВЪРШАТ ТЕ,ГО ВЪРШАТ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ !Изобщо проумявате ли гО това всички пишеще,бришещи,клеймящи по разните форуми ?!Всичко се върши от наше име,ПОД ИМЕТО "БЪЛГАРИЯ"!Което значи,ЧЕ НИЕ САМИТЕ ГО ВЪРШИМ!НИЕ!

Коментирай

Мина

преди 4 месеца

Индианците- вие излязохте ли на площада на връчването на мандата?! Ако сте- имате право да крещите. Ако не- не крякайте! И млъкнете веднъж завинаги диванни тролове! Щото бях там! И бяхме две хиляди! Вас ви нямаше! Затваряйте си плювалниците! Скапани селяндури и селски пръчки!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.