СЪБОТНИК

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sabotnik/9005 SvobodnoSlovo.eu
СЪБОТНИК

Точно след седмица ще ви кажат, че имате един ден за мислене. Един цял ден, казват. Звучи като някакъв извънреден труд, като безплатно гърбене в нечия друга полза. Като ленински съботник.

Ако не искате да сте прецакани, не мислете в онзи смотан ден, след седмица. Почнете да мислите, примерно, от днес.

Замислете се дали не си спомняте или поне дали не сте чували за времена, в които от екрана ви говореха, че живеете в рай, но не ви пускаха да отидете извън страната, за да не откриете очевадните разлики. Времена, в които ви набиваха насила лъжливо усещане за правда. Времена, в които твърдяха, че сте в най-успешната страна на планетата и живеете щастливо, в охолство, а вие тайничко въздишахте по миризмата на шоколадови яйца в корекомите. Времена, в които държавата беше частна собственост на шепа простаци, оглавявани от най-простия сред тях. Той пък вървеше често сред народа, за да се направи част от него. Снимаше се с хората и децата им, но се страхуваше от истинската народна любов. Затова винаги го пазеха, с пръст на спусъка.

Имате една седмица да помислите кое е спряло. Времето? Или вие?

Радослав Бимбалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.