Със сигурност "уволнението" на Стефан Янев е поради причини, свързани с операции (по нареждане на партньорска държава)

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sas-sigurnost-uvolnenieto-na-stefan-yanev-e-poradi-prichini-svarzani-s-operacii-po-narezhdane-na-partnyorska-darzhava/4802 SvobodnoSlovo.eu
Със сигурност "уволнението" на Стефан Янев е поради причини, свързани с операции (по нареждане на партньорска държава)

Разбирам, че САЩ са изнервени и за по-сигурно са взели на "ръчно управление", чрез дипломатическите си представителства, правителствата на България, Румъния и Полша.

Има достатъчно обосновани предположения, че премиерът ни Кирил Петов, който в политиката е гол охлюв, а в геополитиката и сигурността - сварен гол охлюв, изпълнява чинно всичко, което му наредят от "Козяк", считайки го за правилно, без да го подлага на съмнения.

Със сигурност директивите са правилни за САЩ, но така ли стоя нещата за България? Военните действия се водят на контитента Европа, на по-малко от 1000 км от нашата страна, а не на континента Северна Америка.

Със сигурност "уволнението" на Стефан Янев е поради причини, свързани с операции (по нареждане на партньорска държава), които не кореспондират с българския национален интерес и представляват риск, а може би и заплаха за националната сигурност на България, с които като министър на отбраната не е бил съгласен да изпълни. И той го намекна!

Истината не може да стои дълго "в сянка".

А Петков е наистина едно не само голямо разочарование, но и недоразумение.

Стоян Тончев

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.