Съвременният тоталитаризъм е най хитър, от всички досега

https://svobodnoslovo.eu/komentar/savremenniyat-totalitarizam-e-nay-hitar-ot-vsichki-dosega/112959 SvobodnoSlovo.eu
Съвременният тоталитаризъм е най хитър, от всички досега

Съвременният тоталитаризъм е най хитър, от всички досега. Той не забранява гласа на разума, напротив оставя го да се изрази, но в контролирано малки дози, които биват заливани мощно с подигравки, агресия, обиди и епитети, за да изглежда нелеп, неадекватен и малоумен...

Това стратегически е по-тарикатско, защото хем не е забранен, което би го направило по-привлекателен, а едновременно с това е девалвиран в очите на основната маса уж демократично мислещи, модерни, интелигентни и будни граждани.

Това е нещо като контролирана екзекуция на разума, пред очите на въодушевената тълпа, подобно на "Разпни го" пред екзалтираната публика.

Къци Вапцаров 

3 Коментара

Бай Иван

преди 9 месеца

Господин Вапцаров, Възхитен съм от точната Ви оценка на съществуващата система на управление на либералния фашизъм у нас. За съжаление, струва ми се, че това не е наше изобретение, а подобно е състоянието и в другите европейски държави. Възхитен съм, че и сред хората на културата и изкуството има хора с аналитичен ум. Откровено казано, аз тях ги бях отписал от уравнението. Може би защото по националните "правилни" телевизии, собственост на чужди собственици и разузнавания се показват все някакви жалки нищожества, занимаващи се с изкуство и култура!

Коментирай

Зоя

преди 9 месеца

Не, “ основната маса” (5-10% от населението) е девалвирала себе си с чрез агресията си и безумните си изказвания- знаят го те, знаем го и нив.

Коментирай

uwne

преди 9 месеца

Хитростите винаги завършват с рязане на глави. И из страната скоро ще бягат да се спасяват хитреци.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.