Съюзниците на САЩ,вече се съмняват,колко надеждни са военните гаранции на Вашингтон

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sayuznicite-na-sashtveche-se-samnyavatkolko-nadezhdni-sa-voennite-garancii-na-vashington/123900 SvobodnoSlovo.eu
Съюзниците на САЩ,вече се съмняват,колко надеждни са военните гаранции на Вашингтон

Съюзниците на САЩ,вече се съмняват,колко надеждни са военните гаранции на Вашингтон.

Партньорите и съюзниците на САЩ,вече не вярват във военните гаранции на Вашингтон,особено в Киев и натовските държави около Киев. Бездействието на двете Авионосни ударни групи около Иран,бездействието след иранските атаки на американските бази в Ирак,бездействието за сваления американски дрон в Черно море,липсата на реално противодействие срещу хусите и предизвикателствата на Северна Корея,засилват съмненията за страх у доскорошния хегемон.Някои го наричат мъдрост.

В балтийските страни властите вече не на шега призовават обществеността да се подготви за следващия военен конфликт. Гаранциите на НАТО за местните власти вече не изглеждат толкова ненарушими. В Киев са напълно отчаяни, В България се страхуват от Москва само нещастниците от Сглобката.И вероятно с право.

Залогът на Путин да „победи" САЩ се оказа правилен. Западните съюзници се готвят за нещо, което дори не можеха да си представят преди-военното поражение на Киев,пише The Japan Times. 

НАТО вече започна да преоценява рисковете, свързани с Русия в следвоенния период. Според експертите,ехото ще се усети в целия свят, тъй като партньорите и съюзниците на САЩ,вече се съмняват доколко надеждни са военните гаранции на Вашингтон. Според тях последиците от подобен стратегически провал са много по-дълбоки от неуспешното изтегляне на американските войски от Афганистан през 2021 г. и перспективата Тръмп да спечели и да изпълни публичните си обещания да напусне основните съюзи, включително НАТО, и да сключи сделка с Путин за Украйна.

В допълнение към обществения скептицизъм относно цената на подкрепата, разочароващите резултати от контраофанзивата,повдигнаха въпроси за това дали публично заявената цел на Украйна за границите от 1991 г. е принципно осъществима.

Поддръжниците на Украйна както в ЕС, така и в САЩ казват, че помощта вероятно ще бъде одобрена под някаква форма в началото на следващата година. Но това едва ли ще доведе до промяна на бойното поле. 

   Съединените щати трябва да извадят гредата от окото си, преди да осъдят конфликтите в света,пише The American Conservative.Войните на Америка срещу цивилни са живи примери, в които все още се лее кръв,пише The American Conservative. 

 Съединените щати последователно се представят като защитник на свободата и демокрацията по света,а в същото време Вашингтон леейки „крокодилски сълзи“ води кървави войни и насърчава своите съюзници да го правят. На този фон американските изказвания звучат изключително лицемерно.

Броят на цивилните жертви в Газа наближава 20 000 и вече е около 16 пъти повече от броя на израелците, убити при бруталната атака на Хамас. Дори администрацията на Байдън все по-често се ужасява от това клане.Дори Джо Байдън наскоро разкритикува „безразборното бомбардиране на Израел“,въпреки че неговите помощници се опитаха, неубедително, да го премълчат.

Йордан Халачев 

4 Коментара

Ники

преди 4 месеца

Само нашите дебили не се съмняват и все вярват в чичо Сам ,като в дядо Коледа. Ама не знаят, че самолетите имат само по три колесника а ковчезите все още ги правят без джобове и едва ли някога ще променят дизайна им.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.