СЪЗДАТЕЛЯТ НА СЪВРЕМЕННИЯ САТАНИЗЪМ СЕ ОКАЗА АГЕНТ НА АНГЛИЙСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ.

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sazdatelyat-na-savremenniya-satanizam-se-okaza-agent-na-angliyskoto-razuznavane/125087 SvobodnoSlovo.eu
СЪЗДАТЕЛЯТ НА СЪВРЕМЕННИЯ САТАНИЗЪМ СЕ ОКАЗА АГЕНТ НА АНГЛИЙСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ.

СЪЗДАТЕЛЯТ НА СЪВРЕМЕННИЯ САТАНИЗЪМ СЕ ОКАЗА АГЕНТ НА АНГЛИЙСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ.

Англичанинът Алистър Кроули (1875-1947) е най-известен днес като основател на съвременния сатанизъм и окултизъм. Широко известни са думите му:“Намерих спасението си в Луцифер и неговите ангели“. 

Създателят на “Църквата на сатаната” в САЩ Антон Шандор Лавей е горещ апологет на Кроули. Няма световна окултистка или Сатанистка организация, която да не го смята за някакъв вид пророк. 

Кроули беше известен още като

 “Великият звяр” и сам наричаше себе си така. Той е бил обект на няколко биографии, които го описват като откровен сатанист, създател на съвременното разбиране за черната магия, неразбран гений, побъркан наркоман, следовник на маркиз дьо Сад или просто като манипулативен шарлатанин. 

Никога не съм мразил истинския Бог, а само богът на хората, които мразя” е фраза от автобиографията на Алистър Кроули (или житието му) – “Признанията на Алистър Кроули”. “Аз не мразех Бог или Христос, а само Бог или Христос на хората, които мразех.” 

Неговата философия не възприема света само като две измерения – добро-зло, черно-бяло, Бог-Сатана,

 Изповядвал е така наречената Херметическа Кабала – мистицизъм, комбиниран с Алхимия, Египетска митология и сексуално магьосничество.

Алистър Кроули заявява: „Не се задоволявах да вярвам в личен Дявол и да му служа в обикновения смисъл на думата. Исках лично да се добера до него и да му стана началник на щаба.“ През април 1904 г., докато е в Египет, Кроули постига тази цел. Той твърди, че същество, което наричало себе си Айвас, дух, идентифициран от Кроули като „Дяволът“ му продиктувал цяла книга. Този текст е в основата на “евангелието на Телема”, чието послание е „Прави, каквото искаш, това е Законът“. Същото послание е ключово и в “Сатанистката библия” на Антон Шандор Лавей.

Кроули оказва широко влияние върху британската попкултура. Той е включен в колажа от силуети върху обложката на албума „Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band“ (1967) на „Бийтълс“, а девизът му „Прави каквото искаш“ е изписан върху корицата на албума „Led Zeppelin III“. Дейвид Боуи споменава Кроули в песента си „Quicksand“ (1971). 

Алистър Кроули е своеобразен идол за Джими Пейдж, известния китарист на Led Zeppelin, който купува имението му, Boleskine House в Шотландия и притежава огромна колекция от сувенири на сатаниста. Ozzy Osbournе (Black Sabbath) също е фен на сатаниста и му посвети цяла песен, наречена "Mr. Crowley".

Едва ли обаче някой се е досещал, че Алистър Кроули всъщност в бил агент на британското разузнаване.

Използвайки документи, събрани от британски, американски, френски и италиански архиви, книгата на Ричард Б. Спенс “Таен агент 666” разкрива, че Кроули е изиграл основна роля в потопяването на кораба Лузитания в 1915 год. (станало една от причините за влизане на САЩ в първата световна война), заговора за сваляне на правителството на Испания, осуетяването на ирландски и индийски националистически конспирации, полета на Рудолф Хес през 1941. 

Авторът на книгата твърди, че агент Кроули е търпял години на публично хулене, отчасти за да прикрие ролята си на таен агент.

В своите “Изповеди” от 1929 год. самият Кроули прави неясни препратки към своята разузнавателна работа, по-специално мисията му през 1914-1919 г. в САЩ. Там той твърди, че публичната му роля на антибритански пропагандист е маскирала тайната служба в името на британския монарх. 

Някак съвсем логично изглежда, че Алистър Кроули, наричан от своите съвременници “Най-злият човек на света” е работил за британските служби..

Както виждаме и днес, най-голямото зло събира най-големите злодеи, за да вършат най-зловещи неща в името на някакви античовешки идеи. 

Сатанистките корени на цялата британска империя, с всичките и служби и ложи, на цялата и история, съвремие и планове за бъдещето рано или късно ще бъдат разкрити и осъзнати от милиони хора. 

Иван Спирдонов

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.