ЩЕ ПОДПИШЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ "MERCOSUR"?!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shte-podpishe-li-balgariya-mercosur/126035 SvobodnoSlovo.eu
ЩЕ ПОДПИШЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ "MERCOSUR"?!

 

"МЕРКОСЮР" е наименованието на страните от Южна Америка с които Европейската комисия подписа вчера договор за Свободна търговия. Договорът, който със сигурност ще унищожи европейското земеделие със хранителни стоки произвеждани със забранени торове и човешки труд без никакви социални норми. Това са Бразилия, Аржентина, Парагвай, Уругвай и Венецуела. Няколко дни преди този договор, бе подписано споразумение за "Свободна търговия" с Нова Зеландия, за внос на огромни количества агнешко месо. Тези инициативи показват за сетен път, че бюрократите от Брюксел живеят в някакъв нереален свят, или искат евентуално да измислят някакъв, но без нормално мислещи хора. Това става точно в най-неподходящия момент, защото именно заради тази политика водеща към унищожаване на европейския хранителен суверенитет, френските фермери се разбунтуваха. 

Случващото се в момента показва накъде води "Глобализацията", или пазарна икономика без ясни правила. В Европа еко-нормите забраняват използването на вредни за здравето и природата химикали, но в останалия свят - не! На територията на САЩ, те също са под наблюдение, но пенсионните американски фондове не са. Движението им е свободно и те инвестират именно в страни разполагащи с огромни земеделски площи, без санитарен контрол и управляващи - лесни за подкупване. Украинската земеделска продукция, в която вече са инвестирали зад-океанските пенсионери, е част от тази "Глобална" пазарна икономика, която заплашва не само френските интереси, но и останалите европейски стопани.

    Макрон, който обикновено "три пъти мери - един път реже", изпусна нервите си и в телефонен разговор с Фон дер Лайен предупреди, че Франция няма да сложи подписа си под договора "МЕРКОСЮР". 

А България? Ще позвъни ли някой на Фон дер Лайен, или ще се наведем както винаги?

Божидар Чеков

6 Коментара

Бате Винету

преди 3 месеца

Кирчо може да се обади на Урсула на 01.02 за Трифон зарезан да и честити празника. А иначе да живее Коминтерна! Хората нямат значение. Точно 100 г. след смъртта на Ленин има революционна ситуация но няма революционери, сменят си пола в момента.

Коментирай

Иван

преди 3 месеца

Бразилия, Аржентина, Парагвай, Уругвай и Венецуела - селскостопанската продукция от тия страни е почти изключително собственост на американски корпорации, това е удар на САЩ срещу селското стопанство на ЕС, след като удариха промишлеността на ЕС, конкретно на Германия. Както каза покойният Хенри Кисиджър , да си враг на САЩ е опасно, да си приятел на САЩ е смъртоносно. Две трети от софиянци отговорили, че са за ЕС и САЩ - глупаците живеят в големия град, когато САЩ си изтеглят и ишлемарските кол центрове от София, какво ли яде офисния планктон!? ха ха

Коментирай

Kуул и нар

преди 3 месеца

Агнешкото от Н.З. е замразено на кокал и в цената му е калкулирана фирата - скъпо е и не върви. Е, новите европейци не ядат свинско, та може и да се харчи. Ха ха ха

Коментирай

Николай

преди 3 месеца

Кой да позвъни на Урсулята? В България нямат навик да се обаждат до Брюксел. На нашичките ще им се обади Галя от Посолството. и въпросът е решен.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.