Що е пейка и има ли тя почва у нас

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shto-e-peyka-i-ima-li-tya-pochva-u-nas/123208 SvobodnoSlovo.eu
Що е пейка и има ли тя почва у нас

Що е пейка и има ли тя почва у нас.

Напоследък в София се много се експериментира с пейките. Правят се усилия да се скъса със старата представа - седалка и облегалка от дървени греди 5 на 10 см. Проблемът е, че всеки общинар може да ги купи за по 100 лева от магазин и да ги разположи по тротоарите - файда никаква. Затова се измислят принципно нови и креативни пейки, които могат да дръпнат я 1000, я по 10 000 лева за едната бройка и нагоре. Но за да оправдаят претенцията за оригиналност, те трябва хем да са пейки, хем изобщо да не приличат на пейки. 

За целта първо изчезнаха облегалките и пейките станаха дълги табуретки. Започнаха да ги правят от камък или цимент, така че повече приличат за фундаменти за статуи, на легнала жена например. Проблемът е, че не трябва да се използват през зимата, той като могат да намалят фертилността и при мъжа, и при жената. 

Талпите на "Шишман" обаче са радикално отклонение от понятието "пейка". Авторите вероятно разчитат, че като се чудят как те могат да бъдат използвани, учениците ще развиват интелекта си. Сигурен съм, ще веднага ще открият начини, за които не сме и предполагали. Ще си позволя все пак да предположа, че веднага ще ги изпишат с любимите си стихотворения от Вазов и Дебелянов, както и с формули от диференциалното и интегралното смятане. 

Валери Найденов

3 Коментара

Майна

преди 4 месеца

Абе...Малко си видял..Виж новия фонтан във Виена! Последен ,,писък,, на ..,,европейската култура,,..Виж го..Бесовете бесуват...Какво изобщо си ,,завъртял,, около пейките...

Коментирай

Червената шапчица

преди 4 месеца

Господин Найденов, дали фертилността при семейство Макрон е силно намалена поради неудобните пейки по улиците на Париж.

Коментирай

Милчо

преди 4 месеца

Преди две години поставиха по Хиподрума хубави,здрави пейки.Не можаха да изкарат и половин година.Лично наблюдавах,как една тумба поркани ученици(13- 14 год.)разглобиха една,докато изпиха цяло шише водка.Имаше и момиченца.....Нищо не трябва да се прави за тази пасмина,да живеят в смрад и мизерия.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.