Щом народът пак е недоволен, обещай му нов закон

https://svobodnoslovo.eu/komentar/shtom-narodat-pak-e-nedovolen-obeshtay-mu-nov-zakon/7811 SvobodnoSlovo.eu
Щом народът пак е недоволен, обещай му нов закон

Звучи като реплика от ония записи в Банкя, където гости на Бойко решават държавни дела. Но не е. Казано е още през 16-ти век от Сюлейман Великолепни Законодателя, най-дълго управлявалия султан. По негово време (1620-1566) законите се множат, но още повече се множат обещанията за тях – султанът знае, че обещанието винаги е по-привлекателно от действителността. Той не отменя закони, а неуморно измисля и нови. Така доказва, че когато в обществото цари невежество, а във властта продажност, законите стават толкова много и разни, че е невъзможно да се прочитат, а камо ли да се изпълняват.

Така е било в Османската империя преди 6 века. А не е ли така у нас днес? От това Народно събрание ни заляха с обещания за законодателство. А в идната предизборна кампания партийните вождове и вождеси направо ще ни удавят в тях...

Пък на нас един нов параграф ни трябва само: „Да няма в изборните листи неграмотни, простаци, крадльовци, лъжкини и интригантки”.

https://pomislete.com/%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0…/…

Анна Заркова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.