Скрита капитулация?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/skrita-kapitulaciya/134909 SvobodnoSlovo.eu
Скрита капитулация?

Западът тихо настоява за преговори с руснаците,смятат в Киев.

iDNES написа: Западът е съгласен с капитулацията на Украйна и я тласка към преговори.

Може би на конференцията в Швейцария Киев ще бъде тласнат към дипломация. Освен това Западът ще действа елегантно: оцеляването на Украйна ще се нарече негова победа. Въпреки,че по същество преговорите ще бъдат капитулация.

Не толкова преждевременните изявления на президента на Чешката република Петр Павел, но и изтичане на информация от британските дипломатически кръгове предполагат, че западните съюзници на Украйна все повече обсъждат мирни преговори с Русия.

Украйна ще издържи само още няколко месеца и Зеленски разбира това, пише The Telegraph. Шефът на киевския режим се опитва да привлече международното внимание и кани световни лидери на среща на върха в Швейцария. От това обаче не излиза нищо: Западът вече не се интересува от Киев.

Русия не беше поканена на конференцията, която се разглежда преди всичко като опит на Украйна да обедини света около своя мирен план от десет точки. Но, както съобщава BBC, американският президент Джо Байдън и неговият вицепрезидент Камала Харис няма да дойдат там.

Защо Байдън и Камала се солидализираха със Си и Лула и отсвириха конференцията всеки си прави своите изводи.

Китайците няма да изпратят нито един делегат в Швейцария, така че най-видния слугинаж ще бъдат европейски лидери,начело със Шолц и Макрон.

Съединените щати и Европа започнаха да мислят сериозно за „унизителния епизод“ в който ще се превърне поражението.

Когато Путин беше попитан за доклада на Ройтерс на пресконференция, той каза „нека се върнат“ - имайки предвид усилията на Запада да се върне към идеята за мирни преговори.

Москва изпрати още един сигнал за желанието на Путин да сключи сделка за прекратяване на военните действия,но при условие, че Украйна признае териториалните си загуби. Това е неприятна перспектива, но САЩ и техните партньори, включително украинското ръководство трябва незабавно да се възползват от възможността,пише Responsible Statecraft.

Йордан Халачев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.