Сметки без кръчмар

https://svobodnoslovo.eu/komentar/smetki-bez-krachmar/122150 SvobodnoSlovo.eu
Сметки без кръчмар

Държавният финансов план за 2024 г., бе мощно освиркан в бюджетната комисия на парламента. В хора се включи и управителят на БНБ, който възпитано посочи опасности от дисбаланси в сметките, които могат да доведат до сериозни последици и за стабилността на финансовата система.

Депутатите от здравната комисия пък направо отхвърлиха сметките за НЗОК, което си е прецедент.

В същото време се оказа, че някои разходи, като тези за инвестиционните планове на общините са раздути от 1 млрд. лв. за тази година до 4,6 млрд. лв. Нещо срещу което БСП скочи, още преди финансовите кроежи тип "айларипи" да влязат в комисиите.

Има 4 млрд. лв. и за въоръжаване, още няколко десетки милиарди за пенсии и заплати в публичния сектор, но за майките и децата до 2 години по една минимална работна заплата - няма. Пък всички уж си градят политическите изяви все на ужасяващата демографска катастрофа.

Четеш сметките на Асен Василев за данъчните промени и плачеш. От безсилие. Така са ги препекли нещата, че малко от приходната част да се случи.

Но пък яки дългове, че ще ни се стоварят на главата, това е сигурно. Има 2 начина да се вържат бюджетните гащи - с по-високи данъци и заеми, но насреща си трябва да имаш икономика, която да поеме удара. А сега ударът ще бъде поет от хората, защото икономиката я сведоха до десетина олигопола и дребен бизнес, който чезне под бича на недържавата, на неуправлението на тъпата им, вредна за всички ни Сглобка.

Нора Стоичкова

duma.bg

1 Коментара

Марчо Спасов

преди 5 месеца

В БСП пък секс не се прави! Забранено им е с решение на председателя. А председателят разрешава, само ако Калоян Методиев разреши преди това. А Калоян Методиев от своя страна, понеже няма време за глупости, тъй като атакува по 24 часа президента, нищо не решава и затова сексът на този етап в социалистическата партия остава мираж. Е, като махнем Ченчев, ама то е нормално, щото кой ли си няма сексуална играчка?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.